Πιθανή παράταση μετά τις 30 Νοεμβρίου στο lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00
Τα επιπλέον μέτρα που εξετάζονται για τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου COVID-19 αποκάλυψε ο καθηγητής Αναστάσιος Σπαντιδρέας

Την λήψη περεταίρω περιοριστικών μέτρων εξετάζει η επιτροπή των ειδικών και η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστάσιο Σπαντιδέα.

Όπως δήλωσε σε εκπομπή του ΑΝΤ1, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί το εθνικό lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου. Επιπλέον, εξετάζεται η θέσπιση απαγορευτικού κυκλοφορίας μετά τις 21:00, ώστε να μειωθεί η κινητικότητα των πολιτών κατά τις βραδινές ώρες, όπου παρατηρείται μαζική αποστολή SMS για σωματική άθληση.

Καθυστέρησε η επιβολή περιοριστικών μέτρων

Ο Α. Σπαντιδέας εκτίμησε ότι καθυστέρησε η επιβολή περιοριστικών μέτρων. Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, η απόφαση για το πρώτο lockdown ελήφθη με έναν αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων που δεν ξεπερνούσε τα 40, ενώ οι θάνατοι καθημερινά έφταναν τους 2-3. Αντιθέτως, στο παρόν «κύμα» της επιδημίας, οι καθημερινές καταγραφές ξεπερνούν τα 2.500 κρούσματα, ενώ οι ημερήσιοι θάνατοι φτάνουν τους 40. 

Τέλος, ο καθηγητής παρέθεσε πως η επιτροπή συντάσσει εισηγήσεις, ενώ η απόφαση για τη θέσπιση μέτρων είναι, σε κάθε περίπτωση, πολιτική.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα