Thumbnail
Αυξάνονται συνεχώς οι φοιτητές και στα Χανιά που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να αντέξουν το κόστος του ενοικίου.

Εγκαταλείπουν τις σπουδές τους οι φοιτητές στα Χανιά

Αυξάνονται συνεχώς οι φοιτητές και στα Χανιά που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να αντέξουν το κόστος του ενοικίου. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και είναι χαρακτηριστικό ότι στο Πολυτεχνείο Κρήτης μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 250 αιτήματα για δωρεάν φιλοξενία στην Εστία του Ιδρύματος αλλά οι υφιστάμενες υποδομές επαρκούν μόλις για 78 φοιτητές!

Κι όλα αυτά,σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, τη στιγμή που μένουν αναξιοποίητα και ρημάζουν μεγάλα ακίνητα που ανήκουν στο κράτος όπως το κτηριακό συγκρότημα του παλιού Ψυχιατρείου.

Το πρόβλημα με την έλλειψη στέγης για φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα έχουν αναδείξει το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και τα αποτελέσματα των αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθούν τέλος του μήνα, με συνέπεια να κινδυνεύουν πολλοί φοιτητές να μείνουν χωρίς στέγη.

Μάλιστα στις κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιήσει στην Πρυτανεία όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης ζητούν συγκεκριμένα να παραχωρηθούν κάποια κτήρια του παλιού Ψυχιατρείου για τις ανάγκες των φοιτητών. Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, σε συνάντηση που είχε χθες με τους φοιτητές του ΜΑΣ, τους διαβεβαίωσε ότι έχει ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου εκείνο να ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας που είναι ιδιοκτήτης του παλιού Ψυχιατρείου την παραχώρηση μέρους του χώρου. Ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν έχει λάβει ακόμα καμία επίσημη απάντηση ούτε έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση για το θέμα.

Ο κ. Βουλγαράκης δεσμεύτηκε επίσης να συγκαλέσει μια σύσκεψη με τους βουλευτές του Νομού, τον πρύτανη και τον πρόεδρο του Νοσοκομείου προκειμένου να εξετάσουν το ζήτημα και να πιέσουν από κοινού.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η περίπτωση του παλιού Ψυχιατρείου είναι ιδανική για να αξιοποιηθεί κατά αυτό τον τρόπο αφού το μόνο που θα χρειαστεί είναι ο εξοπλισμός των χώρων.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ

Το μέλος του ΜΑΣ Στράτος Κουτρουλάκης, μιλώντας στα 'Χ.Ν.' σημείωσε ότι το πρόβλημα με τη στέγαση των φοιτητών είναι πάρα πολύ μεγάλο» και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή έχουν κάνει 250 παιδιά αίτημα για στέγαση και οι υποδομές φτάνουν μόνο για 78 θέσεις. Η τεράστια πλειοψηφία αυτών των παιδιών δεν μπορούν να μείνουν στα Χανιά καθώς οι γονείς τους έχουν ετήσιο εισόδημα της τάξης των 10.000 ευρώ και λιγότερο. Πήραμε λοιπόν πρωτοβουλία και πήγαμε στην Πρυτανεία όπως και στην Αντιπεριφέρεια πριν από κάποιο καιρό, που ο κ. Βουλγαράκης μας είχε πει ότι μπορεί να πιέσει προκειμένου να δοθεί το κτήριο του παλιού Ψυχιατρείου για τη στέγαση και κάλυψη όλων των αιτήσεων των φοιτητών. Σήμερα (σ.σ. χθες) ήρθαμε για να μάθουμε αν υπήρξε απάντηση και ποια είναι αυτή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Οι φοιτητές ζήτησαν από τον κ. Βουλγαράκη να υπάρξει άμεση απάντηση και λύση του προβλήματος καθώς, όπως ανέφεραν, σε 15 ημέρες ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τη στέγαση στην Εστία του Ιδρύματος και πάνω από 150 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους και να γυρίσουν σπίτια τους», τόνισαν τα μέλη της ΜΑΣ και ήδη αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει. Δηλαδή παιδιά που έχουν κάνει αίτηση και δεν έχουν τα χρήματα να νοικιάσουν ένα σπίτι στα Χανιά για 2 μήνες έως ότου βγουν τα αποτελέσματα για την Εστία, έχουν αναγκαστεί να φύγουν, σημείωσαν οι φοιτητές.

prismanews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-books_foto_education.jpg
Φιλόλογοι: Συνέδριο για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στην Κόρινθο τον Οκτώβριο
Κάθε παρουσίαση θα διαρκεί 10 λεπτά ακριβώς – Πώς να δηλώσετε συμμετοχή
Φιλόλογοι: Συνέδριο για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στην Κόρινθο τον Οκτώβριο
τεχνητη
Εκπαίδευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Άρχισε η κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων σε συνεργασία με την Google
Το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκινά την κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης σε συνεργασία με την Google
Εκπαίδευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Άρχισε η κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων σε συνεργασία με την Google
nosokomeio
Απίστευτο κι όμως αληθινό - Κάλεσαν 80χρονο ιδιώτη γιατρό για εφημερία
Aνάμεσα στους γιατρούς που κλήθηκαν να καλύψουν εφημερίες στο Τμήμα επειγόντων περιστατικών, βρέθηκε και ένας άνδρας άνω των 80 ετών
Απίστευτο κι όμως αληθινό - Κάλεσαν 80χρονο ιδιώτη γιατρό για εφημερία