Εμβόλιο κορονοϊού: Στα μέσα Ιανουαρίου ο γενικός πληθυσμός
Εμβόλιο κορονοϊού: Στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Εμβόλιο κορονοϊού: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μίλησε στο Mega για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο εμβολιασμός κι πώς αυτός θα προγραμματιστεί.

Όπως ανέφερε, το σχέδιο του μαζικού εμβολιασμού είναι μια σύνθετη άσκηση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα και θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου.

Θα προηγηθούν οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι σε γηροκομεία.

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός μέσω των μηνυμάτων για τον εμβολιασμό του υπόλοιπου πληθυσμού στο δεύτερο μισό του Γενάρη.

emvolio.jpg

Εμβόλιο κορονοϊού: Ο ρόλος της άυλης συνταγογράφησης

Αυτό θα γίνει μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Ειδικότερα, όσοι την έχουν ενεργοποιήσει, θα δεχθούν ένα μήνυμα στο κινητό τους με πληροφορίες για το προκαθορισμένο ραντεβού. Έπειτα, θα πρέπει να αποδεχθούν το ραντεβού ή να τα επαναπρογραμματίσουν είτε σε κάποιο φαρμακείο είτε σε ΚΕΠ είτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Για τους υγειονομικούς, υπάρχουν ήδη λίστες στα νοσοκομεία προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός, ενώ για τους υπόλοιπους τα πρώτα μηνύματα θα αποσταλούν το δεύτερο μισό του Γενάρη.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν με τα άτομα άνω των 85 ετών, ενώ για αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν στο εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη.


Εμβόλιο για να ζήσουμε καλύτερα

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας σε ομιλία του τόνισε τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού του πληθυσμού και είπε πως είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας. Μάλιστα τόνισε πως "Αν ανοσοποιήσουμε το 70% του πληθυσμού, η επιδημία αποχαιρέτα την Ελλάδα"

«Εάν γίνει αυτό», συνέχισε, «τότε η επιδημία αποχαιρέτα την Ελλάδα, ξανασφίγγουμε τα χέρια μας και επανερχόμαστε στην προτεραία κατάσταση». «Στόχος μας», όπως είπε ο καθηγητής, «είναι να πάμε στο 70% των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θα έχουν αντισώματα εναντίον του κορονοϊού, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο προσπαθούμε να πετύχουμε αυτή την ανοσία με το εμβόλιο».


Eνημέρωση κάθε Δευτέρα

Κάθε Δευτέρα, στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού, κατά της covid-19, που ξεκινάει στις 27 Δεκεμβρίου σε πέντε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και για τα οφέλη του, από την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η κ. Θεοδωρίδου θα ενημερώνει για τα επιστημονικά ζητήματα που αφορούν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και ο κ. Θεμιστοκλέους θα ξεδιπλώνει το Εθνικό Σχέδιο της εμβολιαστικής κάλυψης για COVID-19. Με τρόπο απλό, κατανοητό και πειστικό, θα εξηγούν στους πολίτες το μεγάλο πλεονέκτημα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου