pvw kleinw rantevou gia tin triti dosi tou emvoliou
Μεταμοσχευμένοι, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια και καρκινοπαθείς και ασθενείς με άλλα πολύ βαριά υποκείμενα νοσήματα θα έχουν προτεραιότητα

Την Παρασκευή θα ξεκινήσει πιθανότατα η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων στους ασθενείς με κορονοϊό και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα χορηγούνται σε πρώτη φάση σε 10 νοσοκομεία της χώρας, τα οποία όμως βρίσκονται σε 10 διαφορετικές περιφέρειες της χώρας.

Το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα είναι δύο από αυτά τα νοσοκομεία.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, μέσα στις επόμενες ώρες θα τεθεί σε λειτουργία, ειδική πλατφόρμα της ΕΙΔΙΚΑ, μέσω της οποίας ο κάθε θεράποντας ιατρός θα υποβάλλει αίτηση για χορήγηση της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα σε κάποιον ασθενή, όμως τον τελικό λόγο θα έχει κεντρική επιτροπή.

Ο αλγόριθμος ο οποίος θα ορίζει την προτεραιότητα των ασθενών που θα λάβουν τη νέα θεραπεία κατά του κορονοϊού, φαίνεται πως ήδη έχει ολοκληρωθεί.

Μεταμοσχευμένοι, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια και καρκινοπαθείς και ασθενείς με άλλα πολύ βαριά υποκείμενα νοσήματα θα έχουν προτεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα χορηγούνται σε κρούσματα -όπου κρίνεται απαραίτητο- τις πρώτες πέντε ημέρες από την εμφάνιση συμπτωμάτων. Η έγχυση γίνεται στα νοσοκομεία. Επίσης, στη χώρα αναμένεται να φτάσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, -πιθανότατα και μέσα στον Νοέμβρη τα πρώτα 10.000 χάπια - φάρμακα που θα χορηγούνται σε ασθενείς με κορονοϊό.

Σε ποιους ασθενείς χορηγούνται

Τα μονοκλωνικά αντισώματα έναντι του κορονοϊού ενδείκνυνται για μη νοσηλευόμενους ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω με διάγνωση ήπιας προς μέτριας βαρύτητας νόσου και αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο και επιπλοκές, όπως είχε αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής Θεραπευτικής - Ογκολογίας- Αιματολογίας, και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ εξήγησε ότι ενδείκνυται για ασθενείς «που δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο, αλλά έχουν παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο όπως: ηλικία 65 ετών και άνω, δείκτη μάζας σώματος (BMI) 35 και άνω, υποκείμενα νοσήματα, όπως χρόνια νεφρική νόσο, σακχαρώδη διαβήτη, ανοσοκαταστολή και χρήση ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, καρδιαγγειακή νόσο, υπέρταση, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio
Φοιτητές chatbot ξεγέλασαν τους εξεταστές σε πανεπιστημιακές εξετάσεις
«Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει την ακεραιότητα των εκπαιδευτικών αξιολογήσεων. Δεν θα επιστρέψουμε απαραιτήτως πλήρως στις χειρόγραφες εξετάσεις,...
Φοιτητές chatbot ξεγέλασαν τους εξεταστές σε πανεπιστημιακές εξετάσεις
vaseis-201213.jpg
Βάσεις εισαγωγής πολλών ταχυτήτων: Κατηφορίζουν οι Νομικές και τα Πολυτεχνεία ανηφορίζουν οι Ιατρικές
Βάσεις εισαγωγής: Πως κινούνται ανά Επιστημονικό Πεδίο - Πόσα μόρια θα είναι η άνοδος ή η πτώση
Βάσεις εισαγωγής πολλών ταχυτήτων: Κατηφορίζουν οι Νομικές και τα Πολυτεχνεία ανηφορίζουν οι Ιατρικές