Κορωνοϊός: Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών- Τι θα γίνει με τις μάσκες
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME NEWS
Πότε αναμένεται να μειωθούν τα κρούσματα

Συνεδριάζει ξανά σήμερα η Επιτροπή Ειδικών εξετάζοντας το ενδεχόμενο νέας χαλάρωσης των μέτρων και στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η χρήση μάσκας.

Πιο συγκεκριμένα για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αναμένεται να αποφασιστεί αυτό που εφαρμόστηκε και πέρσι το καλοκαίρι. Να υπάρξει, δηλαδή, σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Παράλληλα, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους η χρήση μάσκας δεν θα είναι απαραίτητη στο άμεσο μέλλον, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Ιδίως αν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο ή περπατάμε με την παρέα μας».

Για την χρήση μάσκας, ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής, μίλησε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι η απόφαση για να μπει τέλος στη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν πρόωρη: «Προς τα εκεί πηγαίνουμε αλλά νομίζω ότι αυτό θα ήταν λίγο πρόωρο αυτή τη στιγμή,. Σαφώς όμως πηγαίνουμε σε χαλάρωση των μέτρων που δεν χρειάζονται πια.»

Λιγότερα από 10.000 τα κρούσματα από τα τέλη Μαρτίου και μετά

Για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού από τα τέλη του Μαρτίου κι έπειτα έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος εξήγησε πως με δεδομένη την αργή, όπως την χαρακτήρισε αποκλιμάκωση, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να καταγραφούν κάτω από 10.000 ημερήσια κρούσματα : «Έχουμε ένα υψηλό επίπεδο διασποράς ακόμα και η πτώση γίνεται με αργούς ρυθμούς. Έχουμε πέσει κατά περίπου 1000 κρούσματα ανά 7-10 ημέρες. Αν κάνετε την αναλογία για να φτάσουμε στα 9.000 χρειαζόμαστε 6 εβδομάδες».

Σχετικά με το αν πλησιάζει το τέλος της πανδημιας δήλωσε επιφυλακτικός: «Είναι δυναμικό φαινόμενο αυτή η πανδημία, προφανώς μπορεί να μας επιφυλάσσει κι άλλο κύμα. Δεν έχουμε τελειώσει, η πτώση που βλέπετε γίνεται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Για να αφήσουμε πίσω τον ιό πρέπει να εφαρμόσουμε προληπτικές άμυνες.Είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο εμβολιασμός και να γίνεται απολύμανση του αέρα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζεττα μακρή
Ιδιωτική εκπαίδευση: Τα 226 ιδιωτικά σχολεία που επικαιροποίησαν τις άδειές τους για τα έτη 2024-2026
Με την ίδια απόφαση επικαιροποιήθηκαν για τα έτη 2023-2025 οι άδειες ακόμα 13 ιδιωτικών σχολείων, ενώ για προηγούμενα έτη επικαιροποιήθηκαν επιπλέον...
Ιδιωτική εκπαίδευση: Τα 226 ιδιωτικά σχολεία που επικαιροποίησαν τις άδειές τους για τα έτη 2024-2026
texniti noimosini ekpaideytikoi
Κινεζικής προέλευσης το 1/3 των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης
Μεταξύ περίπου 30.000 επιχειρήσεων ΑΙ παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο του έτους, οι ΗΠΑ είχαν το 34% και η Κίνα το 15%, σύμφωνα με την ίδια Λευκή Βίβλο
Κινεζικής προέλευσης το 1/3 των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης