Έλεος! Βελτίωση από αύριο όμως στο τέλος της εβδομάδας νέα ψυχρή εισβολή
Ο χειμώνας δε τελείωσε με τον Φίλιππο. Θα κάνει μια ανάπαυλα από αύριο Δευτέρα αλλά στα τέλη της νέας εβδομάδας θα μας ξαναδείξει τα δόντια του.

Η  κακοκαιρία «Φίλιππος» αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από σήμερα το βράδυ και ιδιαίτερα από αύριο Δευτέρα πρωί. Ο καιρός θα δείξει σημαντικά σημάδια βελτίωσης καθώς η κακοκαιρία εξασθενημένη, θα κινηθεί νοτιότερα. Η μέρα θα ξεκινήσει στα δυτικά και βόρεια με ήλιο, με ανέφελο ουρανό, κάτι που συνεπάγεται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρό παγετό.

Στα βόρεια θα αναπτυχθούν όμως νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στις υπόλοιπες περιοχές, τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο, αλλά πολύ πιο εξασθενημένες. Συγκεκριμένα παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το ξημέρωμα στα νησιά του Αιγαίου, κυρίως όμως στο βόρειο Αιγαίο, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Θα χιονίσει και στο νομό Μαγνησίας και στην ανατολική Στερεά και κυρίως στην ανατολική Αττική , αλλά σε τοπικό πλέον επίπεδο.

Προς το μεσημέρι οι βροχές και τα χιόνια θα περιοριστούν στα νότια, με περαιτέρω εξασθένηση ,αφήνοντας την υπόλοιπη χώρα με βελτιωμένο καιρό, αλλά με έντονο κρύο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, «θα επιμείνουν τα φαινόμενα από τις Σποράδες και πιο νότια, στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, την Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Αύριο όμως, μετά τις πρωινές ώρες αναμένουμε υποχώρηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στην Κρήτη» ανέφερε ο έμπειρος μετεωρολόγος.

Πάντως, ο κ. Μαρουσάκης ερωτηθείς αν με την αποδρομή της κακοκαιρίας «Φίλιππος» τελειώνει ο χειμώνας, ο Κλέραρχος Μαρουσάκης είπε ότι «δεν τελειώνει. Θα ανέβει η θερμοκρασία τις προσεχείς ημέρες, όμως από το άλλο Σαββατοκύριακο αναμένουμε μια νέα ψυχρή εισβολή, για την οποία θα ενημερώσουμε αναλυτικά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νεροτσουλήθρα
Σοκ σε νεροτσουλίθρες της Αττικής: Συνελήφθη 42χρονος που φωτογράφιζε παιδιά με το κινητό του
Κατά την έρευνα που του έγινε στην κατοχή του εντοπίστηκε και ένα μαχαίρι μήκους 12 εκατοστών 
Σοκ σε νεροτσουλίθρες της Αττικής: Συνελήφθη 42χρονος που φωτογράφιζε παιδιά με το κινητό του
syntaksiouxos-diakopes.jpg
Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Έως αύριο η υποβολή αιτήσεων
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ–πρώην ΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς, ύψους 1 ευρώ, για τη...
Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Έως αύριο η υποβολή αιτήσεων