Ελένη Τοπαλούδη: Τρίτη διακοπή της δίκης στο εφετείο
Νέα διακοπή στην δίκη για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, μετά την παραίτηση του συνηγόρου του ενός κατηγορούμενου - Άρνηση και από τρεις άλλους δικηγόρους να αναλάβουν - Η δίκη διακόπηκε για τις 21/3

Νέα διακοπή στην δίκη για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο, μετά την παραίτηση του συνηγόρου του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου. Η δίκη διακόπηκε για τις 21 Μαρτίου, καθώς αρνήθηκαν οι τρεις δικηγόροι, που διορίστηκαν αυτεπάγγελτα, να αναλάβουν. 

Ο συνήγορος με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ζήτησε και άλλο χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί για τη δίκη. Αντίστοιχο αίτημα είχε προβάλει και την πρώτη μέρα της δίκης στις 14 Φεβρουαρίου, οπότε και η δίκη είχε διακοπεί για περίπου ένα μήνα. Στην άρνηση του δικαστηρίου να του χορηγήσει άλλον έναν μήνα, ο συνήγορος παραιτήθηκε.

Έτσι το δικαστήριο ξεκίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου διορισμού νέων συνηγόρων, από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, αντιμετωπίζοντας ωστόσο άρνηση ανάληψης καθηκόντων για να εκπροσωπήσουν τον κατηγορούμενο. Οι τρεις πρώτοι επικαλέστηκαν λόγους ηθικής τάξεως χειροκροτούμενοι μάλιστα από όσους βρίσκονταν στο ακροατήριο.

Αντίδραση της εισαγγελέως της έδρας «Κάθε κατηγορούμενος δικαιούται υπεράσπισης»

Η άρνηση των δικηγόρων προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέως της έδρας η οποία τόνισε: «Γνωρίζετε πολύ καλά πώς λειτουργεί το δικαιικό μας σύστημα. Υπάρχει νομικός πολιτισμός, ευτυχώς, και κάθε κατηγορούμενος δικαιούται υπεράσπισης, ό,τι και να έχει κάνει. Πάντως και στα ποινικά, αυτούς που υπερασπίζεστε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα έχουν διαπράξει. Αυτό είναι ντροπή για το νομικό σύστημα. Αυτό μπορεί να το θέλει η κοινή γνώμη αλλά δεν είναι σωστό. Η σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου και η ΕΣΔΑ που τόσες φορές επικαλείστε προβλέπει το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Αν πάει έτσι, τότε κανείς δεν θα έρθει».

Τελικά, το δικαστήριο αφού αποσύρθηκε για αρκετή ώρα, επανήλθε ορίζοντας δύο νέους συνηγόρους οι οποίοι ανέλαβαν την υπεράσπιση του κατηγορούμενου. Η δίκη διακόπηκε για τις 21 Μαρτίου.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησαν από το δικαστήριο να εξεταστούν στις 28 Μαρτίου και το δικαστήριο να ξεκινήσει με την εξέταση άλλων μαρτύρων. Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημά τους.

Παρών και στην σημερινή συνεδρίαση ήταν μόνο ο έτερος κατηγορούμενος, με καταγωγή από τη Ρόδο ,ο οποίος δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες: «Δεν φταίω. Δεν έκανα αυτά για τα οποία κατηγορούμαι και ζητάω συγγνώμη. Αγαπώ και σέβομαι τους ανθρώπους» είπε.

«Ως άνδρας που σέβεται τη γυναίκα δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την υπόθεση» - Γιατί αρνήθηκαν οι δικηγόροι

Η πρώτη δικηγόρος που ορίστηκε δήλωσε στο δικαστήριο ότι η συγκεκριμένη υπόθεση που της ανατίθεται αντιβαίνει στις αρχές της. «Είμαι Ροδία η ίδια και το καλοκαίρι επισκέφθηκα το σημείο που πνίξανε αυτό το κορίτσι. Είμαι η ίδια μητέρα και δεν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση. Μου είναι αδύνατον» τόνισε η δικηγόρος εν μέσω χειροκροτημάτων από το κοινό.

Η δεύτερη δικηγόρος που διορίσθηκε επίσης από το δικαστήριο, είπε: «Και μόνο που είμαι εδώ, είμαι πολύ ταραγμένη. Δεν θα ασκήσω τα καθήκοντά μου ούτε και εγώ». Ο τρίτος δικηγόρος που ορίστηκε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ως άνδρας που σέβεται τη γυναίκα δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την υπόθεση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελληνιες
Επαναληπτικές Πανελλαδικές 2024: Πρόγραμμα μαθημάτων ΓΕΛ και ειδικών μαθημάτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
Πρόγραμμα για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των μαθημάτων ΓΕΛ και των ειδικών μαθημάτων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) έτους 2024
Επαναληπτικές Πανελλαδικές 2024: Πρόγραμμα μαθημάτων ΓΕΛ και ειδικών μαθημάτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
Θέρμανση στα σχολεία
Σχολεία – «Βόμβα»: Μαθητές θα διδάσκονται Ηθική από την Α’ τάξη Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο
Μάθημα ηθικής στα σχολεία αντί για θρησκευτικά για όσους έχουν απαλλαγή από τα θρησκευτικά
Σχολεία – «Βόμβα»: Μαθητές θα διδάσκονται Ηθική από την Α’ τάξη Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο
ακίνητα
Πρόγραμμα Κάλυψη: Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια
Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει την κάλυψη του μισθώματος για (3) τρία χρόνια και επιπλέον το κόστος μετακόμισης και...
Πρόγραμμα Κάλυψη: Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια
παδα
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Με σημαντικές παρουσίες και παρεμβάσεις η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας
«Σηματοδοτώντας την έναρξη σύμπραξης ανάμεσα σε έναν ιστορικό ασφαλιστικό οργανισμό και ένα Πανεπιστήμιο που διαγράφει συνεχή ανοδική πορεία στον...
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Με σημαντικές παρουσίες και παρεμβάσεις η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας