τοπαλουδη
«Εδώ και 40 μήνες και 3 ημέρες δυστυχώς εγώ αδυνατώ να πάω στο σχολείο», είπε μεταξύ άλλων η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, κατά την κατ'αθεσή της ενώπιον του του Μικτού Ορκωτού Εφετείου

«Εδώ και 40 μήνες και 3 ημέρες δυστυχώς εγώ αδυνατώ να πάω στο σχολείο». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και εκπαιδευτικός, καταθέτωντας ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου μετά από τέσσερις διακοπές της δίκης για την αποτρόπαια δολοφονία της 21χρονης μετά από βιασμό, στη Ρόδο.

Η μητέρα της Ελένης κατέθεσε στο δικαστήριο πως από τον θάνατο της κόρης της δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει. Aφού περιέγραψε την κόρη της, ανέφερε πως «από όταν το μάθαμε, δε θυμάμαι τίποτα, μόνο ένα σκοτάδι, κενό. Μόνο τη λακκούβα που ανοίξανε θυμάμαι, το χαντάκι».

Από το δικαστήριο δεν έλειψε ούτε σήμερα η ένταση, που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων από τον συνήγορο του Ροδίτη κατηγορούμενου στους γονείς της Ελένης, σχετικά με τις επικοινωνίες με το παιδί τους, τα χρήματα που της έστελναν και την μεταξύ τους σχέση. «Τι είναι αυτά που λες δεν ντρέπεσαι; Είναι ελεεινός, δεν τον αντέχω! Χάνω το παιδί μου και με τι ασχολείσαι;» φώναξε κάποια στιγμή η κ. Αρμουτίδου.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ., που εξέτασε τα ευρήματα από τα στοιχεία DNA που συνέλλεξε η ΕΛ.ΑΣ. από το σπίτι του εγκλήματος στην περιοχή Πεύκοι στη Ρόδο, η οποία περιέγραψε ότι υπήρχαν κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία του χώρου αλλά και ότι το σπίτι είχε καθαριστεί μετά το έγκλημα.

Η κατάθεση του πατέρα της Ελένης

«Με πήρε τηλέφωνο ένας αστυνομικός, συγγενής μας, από το Τμήμα Διδυμοτείχου όπου είχαμε δηλώσει εξαφάνιση και πήγα στο Αστυνομικό τμήμα. Αμέσως κατάλαβα. Είδα το βλέμμα συμπόνιας στους αστυνομικούς και τα δακρυσμένα μάτια. Εκεί έπεσε όλος ο κόσμος μου, ήρθε ένα απόλυτο κενό στη ψυχή μου. Όταν γύρισα σπίτι δεν μπορούσα να πω κάτι, απλά έκανα ένα απλό νεύμα», ανέφερε ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης που κατέθεσε πρώτος.

«Είμαι πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη. Να ζητήσω συγγνώμη διότι δεν μπορούμε κάποιες φορές να κρατήσουμε την ένταση μας. Θα ζητήσω να υπάρχει μία δικαιολογία για τη μάνα της Ελένης. Εγώ θα σταθώ στο γεγονός ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα να υπάρχει νομική εκπροσώπηση των κατηγορουμένων, ωστόσο, θα πρέπει η ελληνική Πολιτεία να βλέπει και τις οικογένειες των θυμάτων και να προχωρούν οι διαδικασίες πιο γρήγορα», ανέφερε στην αρχή της κατάθεσης του ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις τελευταίες φορές που είχαν επικοινωνήσει με την Ελένη, στις 26 και 27 Νοεμβρίου, προσθέτοντας πως είχαν αγχωθεί πολύ όταν την επομένη δεν μπορούσαν να βρουν την κόρη τους που σπούδαζε στη Ρόδο.

Στην συνέχεια εξιστόρησε από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν πως το παιδί τους βρέθηκε στη θάλασσα σε περιοχή της Λίνδου, φρικτά κακοποιημένο αλλά και στο ταξίδι στη Ρόδο για να παραλάβει την σωρό. «Εγώ δεν άντεξα να μπω στο νεκροτομείο. Μπήκε μόνο ο αδελφός μου. Την επόμενη ημέρα μας έδωσαν κλειδιά από το διαμέρισμα της Ελένης. Είναι το δεύτερο πιο συγκλονιστικό που βιώνει ένας γονιός που έχει χάσει το παιδί του. Τρέχανε τα δάκρυα όταν μπήκαμε στο σπίτι. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως το πλυντήριο ήταν ακόμα αναμμένο. Είχε αποτσίγαρα και στο τραπέζι κάποιες τσιχλίτσες. Πήρα όλα τα πράγματα της, ήταν οι αναμνήσεις μας. Πήρα ακόμα και τα φρούτα που είχε αγοράσει διότι τα είχε πάρει για τον εαυτό της και τα έριξα μέσα στο τάφο. Δεν ήθελα να αφήσω τίποτα που ήταν της Ελένης. Στο αεροπλάνο σκεφτόμουν να ανέβει λίγο πιο ψηλά το αεροπλάνο μπας και το άψυχο σώμα της Ελένης συναντήσει την ψυχή της και ζωντανέψει ξανά. Το τραγικότερο δράμα που μπορεί να ζήσει ένας γονιός να συνοδέψει το παιδί του στην τελευταία κατοικία. Εύχομαι σε όλους να έχουν ένα πιο μικρό σταυρουδάκι να κουβαλούν. Σε εμάς δυστυχώς έτυχε αυτός ο σταυρός».

Για τους δύο κατηγορούμενους, καταδικασμένους σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και 15ετή κάθειρξη ο καθένας, ο μάρτυρας θυμωμένος ανέφερε πως είναι βέβαιος πως στο σπίτι όπου υπέστη άγρια σεξουαλική κακοποίηση η Ελένη (το οποίο ανήκει στον Ροδίτη κατηγορούμενο) είχαν πάει και άλλα κορίτσια: «Η Ελένη αντιστάθηκε γι' αυτό συνέβη όλο αυτό. Αν δεν ήταν Ελένη μας θα ήταν κάποιο άλλο κοριτσάκι. Για εμάς, οι γονείς των κατηγορουμένων είναι οι ηθικοί αυτουργοί και της δολοφονίας της Ελένης και των ίδιων τους των παιδιών. Εξαφάνισαν από το σπίτι ο,τιδήποτε έπρεπε να εξαφανιστεί, στρώμα, κινητά κ.ά. Και η γιαγιά και ο θείος άκουγαν τις κραυγές τρόμου της κόρης μας. Το παιδί μας σπάραζε και αυτοί έκαναν τους κουφούς».

Ο Γιάννης Τοπαλούδης ζήτησε τα ισόβια να είναι ισόβια για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα ενώ τόνισε ότι θα πρέπει στον Ποινικό Κώδικα «να μπει ο όρος γυναικοκτονία και οικογενειοκτονία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aei_panepisthimia_aithousa_class_amfitheatro.jpg
Πρωτοετείς φοιτητές: Τα μόρια εισαγωγής ΑΕΙ που διχάζουν
Οι υποψήφιοι που θέλουν να διεκδικήσουν μετεγγραφή καταρτίζουν τον Ιούλιο το μηχανογραφικό με βάση το συγκεκριμένο πλαίσιο μοριοδότησής τους
Πρωτοετείς φοιτητές: Τα μόρια εισαγωγής ΑΕΙ που διχάζουν
astinomia-peripoliko
Παγκράτι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 49χρονος φιλόλογος που συνελήφθη για τη γιάφκα
Για 16 ολόκληρα χρόνια παρέμενε «αόρατος» στις Αρχές, ο 49χρονος φιλόλογος από τον Βύρωνα που συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από την...
Παγκράτι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 49χρονος φιλόλογος που συνελήφθη για τη γιάφκα