Κορονοϊός: Τρεις στους πέντε Αμερικανούς έχουν αντισώματα από προηγούμενη μόλυνση
Σύμφωνα με το CDC, η πλειονότητα των Αμερικανών έχει αντισώματα έναντι του κορονοϊού από προηγούμενη μόλυνση

Σύμφωνα με νέα έρευνα του CDC στις ΗΠΑ, πάνω από 57% των Αμερικανών είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων έναντι του κορονοϊού τον Φεβρουάριο 2022 σε σύγκριση με 33% τον Δεκέμβριο του 2021.

Οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής), Λίνα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Δημήτρης Παρασκευής (Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα κύρια σημεία της έρευνας αυτής.

Το 57% έχει αντισώματα

Στη μελέτη αυτή αναλύθηκαν αντιπροσωπευτικά δείγματα αίματος από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να προκύψει μια εκτίμηση για το πόσα άτομα στις ΗΠΑ έχουν ανιχνεύσιμα αντισώματα έναντι COVID-19 από προηγούμενη μόλυνση. Δεν συμπεριλήφθηκε η ανοσολογική απόκριση και προστασία που παρέχεται από τον εμβολιασμό. Περίπου 3 στους 5 Αμερικανούς βρέθηκαν με ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων έναντι COVID-19 από προηγούμενη μόλυνση, συγκεκριμένα 57%. Το ποσοστό ήταν αυξημένο σε σύγκριση με 33% τον Δεκέμβριο του 2021. Ενώ ήταν γνωστό ότι με το κύμα όμικρον μολύνθηκαν εκατομμύρια Αμερικανοί, δεν ήταν σαφές το ακριβές ύψος της μόλυνσης.

Η μελέτη διαπίστωσε μάλιστα ότι τα παιδιά ηλικίας 11 ετών και κάτω παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, από 44% με μετρήσιμα αντισώματα τον Δεκέμβριο 2021 σε 75% τον Φεβρουάριο 2022. Πράγματι, κατά τη διάρκεια της έκρηξης της παραλλαγής όμικρον, αριθμός ρεκόρ παιδιών βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό και χρειάστηκαν νοσηλεία. Μάλιστα, τα παιδιά κάτω των 5 ετών εξακολουθούν να μην πληρούν τα κριτήρια εμβολιασμού έναντι COVID-19, ενώ τα παιδιά 5 ως 11 ετών έχουν τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη από οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, καθώς 28% είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Η εκτίμηση του 57% ανέρχεται σε περίπου 188 εκατομμύρια Αμερικανούς που έχουν μολυνθεί από COVID-19, αριθμός πολύ υψηλότερος από τον επίσημο απολογισμό των 80 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού. Τα αντισώματα που μετρήθηκαν θα μπορούσαν να ανιχνευθούν για τουλάχιστον 2 έτη μετά τη μόλυνση, σύμφωνα με τους ερευνητές. Επομένως, η έρευνα αυτή δίδει μια αρκετά ακριβή εικόνα της πανδημίας.

Τονίζεται ότι ο εμβολιασμός παραμένει η ασφαλέστερη στρατηγική για την πρόληψη επιπλοκών από τη λοίμωξη SARS-CoV-2. Επίσης, και ο εμβολιασμός μετά από μόλυνση παρέχει πρόσθετη προστασία. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε να εμβολιαστούν όσους έχουν ανιχνεύσιμα αντισώματα από προηγούμενη μόλυνση. Δεν ξέρουμε πάντα πότε έγινε η μόλυνση αυτή και δεν γνωρίζουμε αν η προστασία έχει εξασθενίσει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

papadopoulos.jpg
Η αβυσσαλέα αμορφωσιά και η κακοήθεια της χουντικής ρητορικής
Ο «χωροφυλακίστικος» λόγος με την ψευτοκαθαρεύουσα, η αβυσσαλέα αμορφωσιά και η «κουλτούρα» του ασφαλίτη εξασφάλισαν στη Χούντα Μνημείο Γελοιότητας...
Η αβυσσαλέα αμορφωσιά και η κακοήθεια της χουντικής ρητορικής
tank
Ποιο ήταν το μακάβριο παρατσούκλι του τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο - Πού βρίσκεται σήμερα
Πού βρίσκεται σήμερα το τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο – Ποιο ήταν το μακάβριο παρατσούκλι του
Ποιο ήταν το μακάβριο παρατσούκλι του τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο - Πού βρίσκεται σήμερα