Βρέθηκε εκτός Ελλάδας ο 6χρονος που απήχθη από την Κηφισιά;
Συνεχίζουν οι αρχές τις έρευνες για τον εντοπισμό του εξάχρονου Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον ο οποίος απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 6χρονος που απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά έχει βγει εκτός Ελλάδας με πλαστό διαβατήριο

Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει επαφές και με το εξωτερικό για την εύρεση του 6χρονου και αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες. 

Παράλληλα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε ότι «η διαφορά της συγκεκριμένης αρπαγής με άλλες τέτοιες υποθέσεις, είναι ότι έγινε μέσα από μια μαφιόζικη διαδικασία, με έναν άνθρωπο να εισβάλει μέσα στο σπίτι και να παίρνει το παιδί από την γιαγιά του».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, «λέμε πως είναι ο πατέρας αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος». Όπως συμπλήρωσε, «δεν είναι το θέμα να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου», αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί.

Οι αρχές ερευνούν γύρω από το περιβάλλον του πατέρα καθώς υπήρχαν διαφορές με τη μητέρα του παιδιού.

«Ένα παιδί που αρπάζεται με τέτοιο τρόπο, μες την ψυχούλα του υπάρχουν πολλά προβλήματα. Φεύγει από την ασφάλεια του σπιτιού του», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του 6χρονου Ράινερ ο οποίος εξαφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι της γιαγιάς του στην Κηφισιά.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας άνδρας με κουκούλα και νοικιασμένο ένα λευκό βαν άρπαξε στον 6χρονο από το σπίτι της γιαγιάς του, ενώ η αστυνομία προσανατολίζεται στο σενάριο της γονικής αρπαγής.

Σημειώνεται πως ο 6χρονος ζει με την μητέρα του στην Ελλάδα η οποία είναι πανεπιστημιακός.

rainer_2.jpg

Στις δικαστικές αίθουσες για τον 6χρονο Ράινερ οι γονείς του

Ωστόσο όπως αποκαλύπτεται από νορβηγικό μέσο, το παρελθόν της διαμάχης των δύο πρώην συζύγων σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού είναι μεγάλο, καθώς ο πατέρα του Ράινερ κατηγορούσε τη μητέρα του πως τον απήγαγε από την Νορβηγία και τον έφερε στην Ελλάδα όπου μένει το τελευταίο χρόνο.

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2021 ο πατέρας του 6χρονου Ρίκι Πέντερσεν είχε κατηγορήσει κι εκείνος την πρώην σύζυγο του για αρπαγή του παιδιού τους, την στιγμή μάλιστα που με απόφαση από τα νορβηγικά δικαστήρια του είχε παραχωρηθεί η επιμέλεια.

Όπως την κατηγόρησε η γυναίκα έφτασε στο σημείο να πλαστογραφήσει την υπογραφή του, προκειμένου να βγάλει διαβατήριο στο παιδί και να το φέρει στην Ελλάδα. 

Πατέρας Ράινερ: H μητέρα του τον απήγαγε από τη Νορβηγία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του nettavisen.no ο Ρίκι Πέντερσεν ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να πάρει πίσω το παιδί του. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για απαγωγή και ο γιος τους αναζητείται διεθνώς:  «Ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω» ανέφερε στην συνέντευξη του ο Ρίκι Πέντερσεν ο οποίος από το 2018 που χώρισε με την Ελληνίδα σύζυγο του είχε την καθημερινή φροντίδα και ευθύνη του γιου τους.

Την ίδια περίοδο η μητέρα είχε μετακομίσει σε άλλη πόλη της Νορβηγίας το Σόρλαντετ για σπουδές. Παρ όλα αυτά όμως η μεταξύ τους διαμάχη συνεχίστηκε με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2020, η μητέρα σύμφωνα με το δημοσίευμα να μεταφέρει παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα.

Όπως την κατηγορεί ο Ρίκι Πέντερσεν η πρώην σύζυγός του για να βγάλει τον γιο της από τη Νορβηγία, κατάφερε να κάνει τη νορβηγική αστυνομία να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί της, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει. Είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του. Έτσι το διαβατήριο αντί να σταλεί την διεύθυνση που εκείνος είχε ορίσει κατέληξε στα χέρια της.

Ο Ρίκι Πέντερσεν μετά την πράξη αυτή της απαγωγής συνέχισε να την κυνηγάει δικαστικά με αποτέλεσμα το νορβηγικό δικαστήριο να του αναθέσει την αποκλειστική γονική μέριμνα. Με την απόφαση αυτή η αστυνομία είχε ξεκινήσει να αναζητά σε διεθνές επίπεδο το παιδί.

Ο Πέντερσεν προσέφυγε και στο ελληνικό δικαστήριο και ζήτησε να επιστραφεί το παιδί στη Νορβηγία, καθώς η Σύμβαση της Χάγης αναφέρει ότι τέτοιες υποθέσεις πρέπει να επιλυθούν. Για τον λόγο αυτό ταξίδεψε τον Απρίλιο από την Νορβηγία στην Ελλάδα.

Το ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε ότι το παιδί μεταφέρθηκε παράνομα από τη Νορβηγία, αλλά αποφάσισε ότι το αγόρι δεν πρέπει να επιστραφεί. Το δικαστήριο έκρινε ότι θα ήταν ψυχολογικά επιζήμιο για την επιστροφή του αγοριού, καθώς βρισκόταν τότε στην Ελλάδα σχεδόν ένα χρόνο. Στην απόφαση είχε ασκηθεί έφεση. 

Τι δηλώνει ο δικηγόρος της μητέρας

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας του 6χρονου Ράινερ, Χρήστο Οικονομάκη, η εντολέας του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του 6χρονου αγοριού, ωστόσο χωρίς ανταπόκριση. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάτι νεότερο για την τύχη του μικρού Ράινερ.

«Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια της μητέρας κανένας από αυτούς που έδρασαν κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα» ανέφερε αρχικά ο κ. Οικονομάκης, μιλώντας στο “LiveNews”. «Εμείς, η οικογένεια, η μητέρα, δεν έχουν ευθεία γνώση για το εάν εμπλέκεται ο πατέρας στο γεγονός. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν αφήνεται να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρχει πιθανή εμπλοκή» συμπλήρωσε.

Επίσης τόνισε πως οι γονείς είχαν έντονη δικαστική διαμάχη. «Έχουν γίνει δύο δικαστήρια στην Ελλάδα που έχουν κρίνει ότι καταλληλότερη χώρα για να μείνει το παιδί είναι η Ελλάδα και ο μπαμπάς του παιδιού έχει καταθέσει αίτηση αναιρέσεως στον Άρειο Πάγο, που δεν έχει εκδικαστεί. Ο πατέρας έχει καταθέσει μήνυση κατά της μητέρας, που πριν από δύο βδομάδες αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η μητέρα έχει δικαιωθεί πλήρως στα ελληνικά δικαστήρια και και καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας ζητούσε να δημιουργηθεί μία γέφυρα επικοινωνίας με τον πατέρα. Δυστυχώς δεν βρέθηκε ανταπόκριση σε αυτό, γιατί ο πατέρας δήλωνε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συζητήσει είναι το παιδί να φύγει από την Ελλάδα και να πάει στη Νορβηγία» ανέφερε.

«Ο πατέρας του Ράινερ είχε το ελεύθερο από τη μητέρα να τον επισκέπτεται όποτε θέλει παρουσίας της, λόγω της έντασης που υπήρχε» πρόσθεσε.

«Η παράκληση της μητέρας είναι εξής: πρώτον, όσο μπορούν τα κανάλια να βοηθήσουν δείχνοντας την εικόνα του παιδιού. Δεύτερον, όποιος έχει κάνει την πράξη με οποιοδήποτε κίνητρο να το ξανασκεφτεί να γυρίσει πίσω το παιδί με ηρεμία, να συζητήσουν ό,τι θέλει και για όλα τα πράγματα υπάρχουν λύσεις. Μόνο για τις παράνομες και ακραίες πράξεις δεν υπάρχουν λύσεις» τόνισε ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ploia-apergia.jpg
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια
Linda_McMahon
Υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ: Ποια είναι η Λίντα ΜακΜάον, πρώην CEO του WWE που εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών
H νέα υπουργός Παιδείας που επέλεξε ο Τραμπ είναι πρώην CEO του WWE - Εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών
Υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ: Ποια είναι η Λίντα ΜακΜάον, πρώην CEO του WWE που εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών
Forbes
Forbes: «Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα» λένε τα αδέλφια που βρίσκονται στη λίστα με τους 30 ερευνητές ηλικίας έως 30 ετών
«Δεν ξέρουμε αν οι ευκαιρίες είναι οι ίδιες στην Ελλάδα» - Τι είπαν τα αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκονται στη λίστα του Forbes
Forbes: «Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα» λένε τα αδέλφια που βρίσκονται στη λίστα με τους 30 ερευνητές ηλικίας έως 30 ετών