Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Εκκενώνεται ο οικισμός Βατερά- Καίγονται σπίτια
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής- Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρα τμήματα 4 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα

Από τις 10 το πρωί μαίνεται μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Λέσβο μεταξύ της πολυσύχναστης παραλίας των Βατερών και το Πολιχνίτο. Η φωτιά είναι κοντά σε δάσος. 

Μήνυμα προληπτική εκκένωσης από Βατερά προς Πολιχνίτο έστειλε το 112. Η προληπτική εκκένωση του πολυσύχναστοι τουριστικού προορισμού των Βατερών αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Η φωτιά είναι δίπλα στα σπίτια» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο περιφερειακός σύμβουλος Βερρής Παντελέων, ωστόσο κάτοικος ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι τα πρώτα σπίτια και ένα beach bar ήδη καίγονται. «Η φωτιά έχει φτάσει σχεδόν στην θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Η φωτιά αυτή τη στιγμή μαίνεται σε δάσος πάνω από την παραλία των Βατερών και κατεβαίνει προς την παραλία, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φωτιά» ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου Ανδρέας Αξής. 

Όπως είπε, τέσσερα με πέντε λεωφορεία βρίσκονται στο σημείο για να μεταφέρουν τον κόσμο από τα Βατερά προς Πολυχνίτο στο πλαίσιο της εντολής εκκένωσης.  

Πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές, επιχειρούν στην περιοχή, ενώ η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή από τις Αρχές της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρα τμήματα 4 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.  

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

autism-1280
Παγκόσμια ημέρα αυτισμού: Ενσωμάτωση και εργασιακή συμπερίληψη
Αν και οι προκλήσεις παραμένουν, μια φωτεινή «διαδρομή» έχει ήδη χαραχτεί για την εργασιακή συμπερίληψη των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού
Παγκόσμια ημέρα αυτισμού: Ενσωμάτωση και εργασιακή συμπερίληψη
dimosioi-ypalliloi
Δημόσιοι Υπάλληλοι: Υποχρεωτικά τα Σχέδια Ανάπτυξης και παράταση προθεσμίας αξιολόγησης
Υπ. Εσωτερικών: Η προθεσμία διενέργειας της αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου τομέα για την αξιολογική περίοδο του έτους 2024 παρατείνεται έως...
Δημόσιοι Υπάλληλοι: Υποχρεωτικά τα Σχέδια Ανάπτυξης και παράταση προθεσμίας αξιολόγησης