Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα μεσάνυκτα.
Λίγο μετά τη λήξη της συναυλίας του ράπερ Λεξ, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βροχή από βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονταν εντός του ΑΠΘ.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν τόσο από την οδό Αγίου Δημητρίου όσο και από τον Εθνικής Αμύνης.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από βροχή από μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν μέσα στον χώρο του Αριστοτελείου ενώ άμεση ήταν η απάντηση των ΜΑΤ που προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Σχεδόν ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν εστίες επεισοδίων σε διαφορετικά σημεία της πόλης, στην οδό Αγίου Δημητρίου αλλά και την Εθνικής Αμύνης, όπου άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα με φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.
Την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έξω από τη συναυλία επισημαίνουν πολλοί χρήστες στα social media με κάποιους να μιλούν για προκλητική στάση, και περισσότερους να καταδικάζουν τη χρήση χημικών εναντίον πολιτών που απλώς αποχωρούσαν από τη συναυλία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ