λαλαουνης
Το χρονικό της 50χρονης φρίκης. Το ημερολόγιο γράφει 1958 όταν ο 27χρονος τότε Κωνσταντίνος Λαλαούνης, απόφοιτος Θεολογίας, διορίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης επιμελητής ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιώς.

Τα όσα έχουν καταγγελθεί τα τελευταία 24ωρα, ξυπνούν μνήμες (σ.σ. χωρίς να συγκρίνεται με την υπόθεση της Κιβωτού, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη) από την σκοτεινή ιστορία με τον πρώην πρόεδρο του ιδιωτικού οικοτροφείου «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, Κωνσταντίνο Λαλαούνη.

Στις 22 Αυγούστου του 2017 γράφτηκε μία από τις τελευταίες σελίδες ενός δράματος που εκτυλισσόταν στον Πειραιά τα τελευταία 50 χρόνια!

Ο 86χρονος θεολόγος Κωνσταντίνος Λαλαούνης, πρώην πρόεδρος του ιδιωτικού οικοτροφείου Πειραιά «Παιδικό Σπίτι», κρίνεται ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, όπως και σε βάρος ατόμου του οποίου καταχράστηκε τη διανοητική αναπηρία, καθώς και για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τελεσθείσα από εργαζόμενο σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας.

Ηταν ένας «ευυπόληπτος» άνδρας που κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά ανήλικα παιδιά που είχαν απομακρυνθεί από το κακοποιητικό περιβάλλον της οικογένειάς τους για να βρουν αγάπη και θαλπωρή στη συγκεκριμένο ορφανοτροφείο.

Ο Κωνσταντίνος Λαλαούνης μετά από μία δίκη στην οποία ακούστηκαν «τέρατα» καταδικάστηκε 28 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή, από τα οποία υποχρεούται να εκτίσει τα 20. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 40 ετών χωρίς αναστολή.

Σημειώνεται πως ο θεολόγος κατηγορούμενος είχε ολοκληρώσει την απολογία του με επίκληση στην εικόνα του Χριστού που βρίσκεται πίσω από την έδρα του δικαστηρίου. «Δεν έχω κάνει τίποτα, αρνούμαι τις κατηγορίες, μάρτυς μου ο Χριστός, την εικόνα του οποίου έχετε πίσω σας» είπε. 

Ο Κ. Λαλαούνης που υπήρξε πρόεδρος του οικοτροφείου από το 1963 μέχρι το 2012, κρίθηκε ένοχος για τα κακουργήματα της κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αποπλάνησης ανηλίκων και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, αλλά και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης από εργαζόμενο σε φορέα παροχής μέριμνας. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Συνολικά, 12 παιδιά κατέθεσαν πως, από το 2001 μέχρι και το 2012, ο καταδικασθείς προέβαινε σε θωπείες στα γεννητικά όργανα και στα οπίσθια, φιλιά στον λαιμό, δαγκώματα στα χείλη, αυνανισμό στο ασανσέρ του οικοτροφείου, στις τουαλέτες και στις αποθήκες, αλλά και στο σπίτι του.

Ο πρώην πρόεδρος του οικοτροφείου συνήθιζε να διαλέγει τους πιο αδύναμους ανήλικους για τις πράξεις του και φρόντιζε να τα απομονώνει από το φιλικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Το οικοτροφείο που είχε μετατραπεί σε κόλαση για τα παιδιά, γέμιζε με φωνές και χτυπήματα κάθε φορά που δεν έκαναν ό,τι τους ανέθετε ο πρώην πρόεδρος. Ανάμεσα στις τιμωρητικές πρακτικές που χρησιμοποιούσε, ήταν και η στέρηση φαγητού και ψυχαγωγίας.

Το χρονικό της 50χρονης φρίκης

Το 1958 ο 27χρονος τότε Κωνσταντίνος Λαλαούνης, απόφοιτος Θεολογίας, διορίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης επιμελητής ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιώς.

«Στα 40 χρόνια που εργάστηκα ως προϊστάμενος διευθυντής στο Δικαστήριο Ανηλίκων Πειραιά διαπίστωσα ότι πολλά από τα παιδιά που έφταναν στη δικαστική αίθουσα δεν είχαν παρουσιάσει παραβατικές συμπεριφορές, αλλά είχαν αφεθεί από τους γονείς τους οι οποίοι δεν ήθελαν να τα μεγαλώσουν και τα είχαν εγκαταλείψει. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου ήρθα αντιμέτωπος με εξαιρετικά σκληρές υποθέσεις που με συγκίνησαν και με άγγιξαν ως άνθρωπο. Έτσι, αποφάσισα να κάνω κάτι γι’ αυτά τα παιδιά», είχε δηλώσει πριν από  χρόνια σε ένα από τα πολλά εγκωμιαστικά αφιερώματα που είχαν γίνει από τα ΜΜΕ στο πρόσωπό του.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ο Λαλαούνης νοικιάζει ένα διαμέρισμα στο Πασαλιμάνι και αφού συγκεντρώνει τον οβολό της επώνυμης και ανώνυμης πειραϊκής κοινωνίας ξεκινά να φιλοξενεί κακοποιημένα παιδιά στο ίδρυμα με την επωνυμία «Παιδικό Σπίτι», ενώ το 1962 οι κοινωνικές του ευαισθησίες απέναντι στα άτυχα παιδιά μετακομίζουν μαζί με τα τελευταία σε ένα νέο κτίριο στο κέντρο του Πειραιά.

Ο Λαλαούνης διατείνεται ότι προσφέρει στα παιδιά στέγη, ασφάλεια και μόρφωση… Όλα αυτά μέχρι την καταδίκη του!

Το κουβάρι των φρικτών αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται όταν μίλησε ένας 14χρονος με μερική νοητική υστέρηση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα