Πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους να παίρνουν το μπουκάλι με τη μπύρα και να τη βάζουν σιγά σιγά στο ποτήρι τους για να μην κάνει αφρό.
Όμως στις μπυραρίες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όταν βάζουν τη μπύρα στο ποτήρι, τη βάζουν με αφρό.
Ποιο είναι το σωστό και πώς πρέπει να την πίνουμε;
Πρέπει να ξέρετε ότι η μπύρα – που είναι από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά- παρέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία λόγω των συστατικών που περιέχει.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ο λυκίσκος επιδρά προστατευτικά ενάντια σε κάποιες μορφές καρκίνου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
H μαγιά παρέχει βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως B1, B6 και φυλλικό οξύ, οι οποίες συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, και στη διατήρηση της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου σε φυσιολογικά επίπεδα.
Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Πώς πρέπει όμως να σερβίρεται;
Ο αφρός προστατεύει την μπύρα από την επαφή της με το οξυγόνο και δεν την αφήνει να οξειδωθεί, βοηθώντας την έτσι να κρατήσει καλύτερα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της (τη γεύση, το άρωμα κλπ.).
Όταν η μπύρα κάνει αφρό στο ποτήρι ελευθερώνεται το ανθρακικό που περιέχει με αποτέλεσμα να μας προστατεύει από τα προβλήματα που προκαλεί το ανθρακικό όπως είναι το πολύ φούσκωμα στο στομάχι.
Με δύο λόγια αν σας αρέσει η μπύρα να δημιουργείτε αφρό στο ποτήρι σας για να μη γίνεται αυτός ο αφρός στο στομάχι σας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη