Market Pass
Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα - Τι θα συμβεί αν δεν ξοδέψετε όλο το ποσό

Διευκρινίσεις για το τι ισχύει εάν δεν ξοδέψει ο δικαιούχος του Market Pass ολόκληρο το ποσό του voucher, δίνονται μια ανάσα πριν το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του  Νίκου Παπαθανάση, αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «εάν ο δικαιούχος του Market Pass δεν καταναλώσει το ποσό της κάρτας αγορών που θα του καταβληθεί είτε στην άυλη κάρτα είτε στο λογαριασμό του, τότε το ποσό θα του μεταφερθεί στον επόμενο μήνα, ωστόσο στην περίπτωση που δεν θα δαπανηθούν τα χρήματα μόνο της άυλης κάρτας, τότε αυτά  θα «εξαφανίζονται» ύστερα από 6 μήνες».

Ενδεικτικά  ανέφερε ένα παράδειγμα, «Εάν ο δικαιούχος του market pass δαπανήσει από τα 22 ευρώ της ενίσχυσης τα 10 ευρώ, τα άλλα 12 ευρώ μπορεί να τα δαπανήσει τον επόμενο μήνα. «Όπως θα λάβει τα χρήματα της ενίσχυσης στον λογαριασμό του σε τρίμηνη δόση (δηλαδή Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο) κατά 20%, θα προστεθούν και  τα χρήματα στην κάρτα, σύμφωνα με την φορολογική του δήλωση. Και στο Iban και στην άυλη κάρτα θα πιστωθούν τα χρήματα», σημείωσε. «Όταν θα κατατεθούν τα χρήματα του Market Pass στον λογαριασμό του δικαιούχου, δεν θα του ζητηθούν πίσω, διότι δεν γνωρίζει η πολιτεία πού θα δαπανηθούν τα χρήματα. Εάν όμως δεν δαπανηθούν τα χρήματα στην άυλη κάρτα στο τέλος του εξαμήνου, προφανώς  αυτά θα χαθούν.  Αυτά είναι για μια διάρκεια 6 μηνών», συμπλήρωσε.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων

Σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, γνωστοποιήθηκε ότι η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων πρόκειται να ανοίξει τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, ενώ οι πληρωμές στους δικαιούχους θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 3 Μαρτίου.

«Έως τις 3 Μαρτίου θα καταβληθούν, αν έχουμε την άυλη κάρτα, το ποσό και για τον Φεβρουάριο και για τον Μάρτιο και βεβαίως αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα, θα μεταφερθούν τον επόμενο μήνα και θα προστεθούν και τα νέα χρήματα του επόμενου μήνα και αν επιλέξουμε καταβολή, μειωμένα κατά 20% όμως, σε λογαριασμό τραπέζης, για αυτά θα λάβουμε μία δόση τριών μηνών και μια δεύτερη φορά άλλους τρεις μήνες» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Ως προς το καλάθι του νοικοκυριού, επισήμανε ότι εφόσον δεν έχει εξαφανιστεί η ακρίβεια, «μπορεί να είναι μέχρι τον Μάρτιο, γιατί πάντοτε βάζουμε ένα όριο, αλλά από τη στιγμή που δεν λύνεται το πρόβλημα της ακρίβειας, προφανώς και θα το παρατείνουμε» και προσέθεσε ότι θα ακολουθήσει η πρόταση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα