μητροκτονος
Βρέθηκε σημείωμα του μητροκτόνου στη Χαλκηδόνα - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό του μητροκτόνου ο οποίος όπως δείχνει η έρευνα μέχρι τώρα πυροβόλησε την 71χρονη μητέρα του εξ επαφής μέσα στο αυτοκίνητο στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο και παραμένει άφαντος μέχρι και αυτήν την ώρα με την ασφάλεια να μην αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, άλλωστε άφησε πίσω του κι ένα γράμμα «κατάθεση» εξηγώντας τους λόγους που προχώρησε στο έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μιλά για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η μητέρα του αλλά και για οικονομικά προβλήματα ενώ ζητά «συγγνώμη» για την πράξη του. Η ασφάλεια προσπαθεί να τον εντοπίσει εξετάζοντας κυρίως υλικό από κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσει την διαδρομή που ακολούθησε κι αν μετά το φονικό επέστρεψε στο σπίτι και έγραψε το γράμμα ή αν πριν την πράξη του τα είχε προσχεδιάσει όλα.

Ο 34χρονος ο οποίος με τις αναρτήσεις του παρομοιάζει τον εαυτό του με «διάβολο» έμενε στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα του. Το τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής Θεσσαλονίκης έκανε «φύλλο και φτερό» τον χώρο και εντόπισε μεταξύ άλλων και μια καραμπίνα η οποία έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το όπλο του εγκλήματος.

Ο δράστης φαίνεται πως είχε… αδυναμία στα όπλα αν κρίνει κανείς από τη φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πάνω σε ένα τραπέζι είναι τοποθετημένα 7 όπλα.

Το αυτοκίνητο με την νεκρή γυναίκα στη θέση του συνοδηγού εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης κοντά στο νεκροταφείο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης από υπάλληλο της Διεύθυνσης Γεωργίας ο οποίος μόλις αντίκρισε την φρικιαστική εικόνα αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας, ο δράστης μνημονεύει τα αίτια της επίθεσης προς τη μητέρα του και δηλώνει πως δεν ήθελε να της προκαλέσει ένα τόσο ισχυρό τραύμα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η 71χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο στη Χαλκηδόνα το πρωί της Τρίτης. Η γυναίκα έφερε τραύματα από πυροβολισμό στο κεφάλι και την εξιχνίαση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε η σορός της 71χρονης και το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στα κοιμητήρια της περιοχής.

Το λευκό όχημα εντοπίστηκε πίσω από το κτήριο της Διεύθυνσης Γεωργίας, κοντά στα νεκροταφεία. Το όχημα εντόπισε υπάλληλος της Διεύθυνσης Γεωργίας περίπου στις 7:45 το πρωί.

Κάτοικοι ανέφεραν πως στο συγκεκριμένο σημείο συνήθως συχνάζουν τοξικομανείς, κάτι που στην αρχή θεωρήθηκε σχετικό με την υπόθεση καθώς η 71χρονη είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και μάλιστα είχε φυλακιστεί και αποφυλακιστεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης πυροβόλησε με καραμπίνα τη μητέρα του από τόσο κοντινή απόσταση που το κρανίο της κονιορτοποιήθηκε. Μάλιστα, οι αστυνομικοί στην πρώτη θέα του πτώματος νόμιζαν ότι είχε αποκεφαλιστεί.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παδα
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Με σημαντικές παρουσίες και παρεμβάσεις η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας
«Σηματοδοτώντας την έναρξη σύμπραξης ανάμεσα σε έναν ιστορικό ασφαλιστικό οργανισμό και ένα Πανεπιστήμιο που διαγράφει συνεχή ανοδική πορεία στον...
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Με σημαντικές παρουσίες και παρεμβάσεις η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργείο Παιδείας: Οι διορισμοί ολοκληρώνονται τον Αύγουστο – Σειρά θα πάρουν οι αναπληρωτές
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Οι διορισμοί ολοκληρώνονται τον Αύγουστο – Σειρά θα πάρουν οι αναπληρωτές
Διακρότημα - Πανεπιστήμιο Νεάπολις
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και τα Φροντιστήρια Διακρότημα Ανακοινώνουν Στρατηγική Συνεργασία
Η ανακοίνωση για τη συνεργασία από τον Θεόδωρο Καλαϊτζίδη, Πρόεδρο του Ομίλου Φ.Μ.Ε ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ και Διευθυντή Σπουδών ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ Πειραιά
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και τα Φροντιστήρια Διακρότημα Ανακοινώνουν Στρατηγική Συνεργασία