ΚΑΤΑΨΥΞΗ
Για να μάθετε εάν αυτά τα είδη διατροφής είναι τόσο παγωμένα όσο τα αφήσατε, χρησιμοποιήστε αυτό το απλό κόλπο πριν φύγετε από το σπίτι

Φεύγεις για διακοπές ή για επαγγελματικό ταξίδι. Ή τέλος πάντων θα λείψεις για μέρες από το σπίτι σου.  Έχεις φροντίσει να ασφαλίσεις χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας. Έχεις κλειδώσεις παράθυρα και πόρτες. Έχεις ελέγξει όλες τις οικιακές συσκευές μήπως έχει μείνει καμία ανοιχτή, ειδικά αυτές που καίνε πολύ ρεύμα. Ίσως έχεις βάλει και συναγερμό για μεγαλύτερη ασφάλεια. Μήπως όμως έχεις ξεχάσει να κάνεις κάτι εξίσου σημαντικό; Όπως για παράδειγμα να βάλεις ένα κέρμα στην κατάψυξη; Για ποιο λόγο;

Πρόκειται για ένα απλό κόλπο, το οποίο ωστόσο θα σας δείξει κι εάν είναι ασφαλές να καταναλώσετε το φαγητό που αφήσατε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Για παράδειγμα, μερικές φορές όταν φεύγετε, γίνονται διακοπές ρεύματος που ποτέ δεν πρόκειται να μάθουμε. Ωστόσο, ανάλογα με το πόση ώρα διαρκούν αυτές οι διακοπές, μπορεί ακόμα και να καταστραφούν τα τρόφιμα αποθηκεύονται στον καταψύκτη.

Για να μάθετε εάν αυτά τα είδη διατροφής είναι τόσο παγωμένα όσο τα αφήσατε, χρησιμοποιήστε αυτό το απλό κόλπο πριν φύγετε από το σπίτι: γεμίστε ένα φλιτζάνι με νερό και το βάζετε στην κατάψυξη.

Όταν παγώσει, τοποθετήστε ένα κέρμα στην κορυφή και επιστρέψτε το στον καταψύκτη.

Αν βρείτε το νόμισμα στο κάτω μέρος του ποτηριού, όταν επιστρέψετε μετά από πολλές μέρες διακοπών, θα πρέπει να πετάξετε όλο το φαγητό αμέσως. Σημαίνει ότι το ψυγείο είχε μείνει χωρίς ρεύμα αρκετές ώρες με αποτέλεσμα το φαγητό σας να ξεπαγώσει και να ξαναψυχθεί, πράγμα το οποίο «χαλάει» πολλά φαγητά.

Εάν, πάλι, το κέρμα βρίσκεται στην κορυφή, αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε διακοπή ρεύματος και το φαγητό σας είναι τόσο καλό όσο όταν το βάλατε για πρώτη φορά στην κατάψυξη.

Αν το νόμισμα βρίσκεται στη μέση, σημαίνει ότι το ρεύμα κόπηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και τα περισσότερα από τα είδη διατροφής σας είναι μάλλον ακόμα ασφαλή για κατανάλωση.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα