Θηλυκή κροκόδειλος έμεινε έγκυος μόνη της, το εντυπωσιακό φαινόμενο της «παρθενογένεσης»
Unsplash
Σε εξέλιξη έρευνες των αρχών στην περιοχή- Τι εκτιμούν οι ερπετολόγοι

Πανικός επικρατεί από το πρωί στις αρμόδιες υπηρσεσίες της Ρόδου, μετά από πολλές καταγγελίες για μεγάλο ζώο που βρίσκεται στον ποταμό της Κρεμαστής.

Υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για ζώο που είδαν την ουρά του και να κρύβεται σε καλαμιές στον ποταμό και τους θύμισε κροκόδειλο!

Μάλιστα, ανδρόγυνο κατήγγειλε ότι καθώς περνούσε με το μηχανάκι σε δρόμο δίπλα από το ποτάμι, δέχθηκε επίθεση από το ερπετό στο πίσω μέρος του δίκυκλου, το οποίο έπειτα εξαφανίστηκε στις καλαμιές.

Έτσι από το πρωί στην περιοχή βρέθηκαν Πυροσβέστες με κλιμάκιο του Δασαρχείου αλλά και κτηνιατρικές υπηρεσίες για να δούνε τι συμβαίνει, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάτι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν 9 χρόνια είχαμε τον κροκόδειλο "Σήφη" στην Κρήτη, ο οποίος είχε εισαχθεί παράνομα στη χώρα και ο ιδιοκτήτης του κάποια στιγμή τον παράτησε στο φράγμα των Ποταμών.

Τι εκτιμούν οι ερπετολόγοι

Στην Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου μίλησε ο υπεύθυνος της Ελληνικής εταιρείας Ερπετολόγων στην Κρήτη σχετικά με τις αναφορές μεγάλου ερπετού στον ποταμό της Κρεμαστής.

"Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μάλλον δεν επρόκειτο για κροκόδειλο αλλά lizard monitor. Καταλήγουμε μάλλον στο συμπέρασμα αυτό, διότι ο κροκόδειλος δεν είναι τόσο ταχύτατος όπως οι καταγγελίες αναφέρουν.Μας μιλάνε δηλαδή για ένα ερπετό πολύ ταχύτατο. Άρα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για lizard monitor.

Αν επρόκειτο για lizard monitor δεν θα βρεθεί ποτέ. Είναι πανέξυπνο ζώο. Και η τακτική δόλωσης του είναι πολύ συγκεκριμένη για να πιαστεί. Μπορεί οι ειδικοί να ψάχνουν μέρες στο ποτάμι και να μην το δουν ποτέ και όταν φύγουν να γίνουν και άλλες αναφορές εμφάνισης του.

Συνήθως δεν επιτίθεται σε ανθρώπους αλλά τρέφεται μόνο με ζώα. Για παράδειγμα κότες. Στην περιοχή προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις σε κοτέτσια. Είναι όμως περίεργο, διότι το συγκεκριμένο είδος δεν επιτίθεται στον άνθρωπο τον φοβάται ενώ εδώ έχουμε αναφορές για επιθέσεις.

Το ζώο αυτό δεν μπορεί να έχει έρθει μόνο του στο νησί. Κάποιος το έχει φέρει από την Αφρική. Τώρα το άφησε ελεύθερο; Του έφυγε; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει".

Τι είναι οι lizard monitor (σαύρες παρακολούθησης)

Οι σαύρες παρακολούθησης είναι σαύρες του γένους Βαράνος, το μόνο σωζόμενο γένος της οικογένειας των Βαρανίδων. Είναι εγγενείς στην Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία, και ένα είδος βρίσκεται επίσης στην Αμερική ως χωροκατακτητικό. Αναγνωρίζονται περίπου 80 είδη.

Ο Δράκος του Κομόντο, που είναι η μεγαλύτερη σαύρα του κόσμου, ανήκει σε αυτό το γένος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ 

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratos-arxiloxias-500-1200x675.jpg
Ένοπλες Δυνάμεις: Τι αλλάζει στη στρατιωτική θητεία από το 2025
Το 2025 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η νέα στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα, βασισμένη στο φινλανδικό πρότυπο, το οποίο έχει κερδίσει...
Ένοπλες Δυνάμεις: Τι αλλάζει στη στρατιωτική θητεία από το 2025
Άγιος Βασίλης με βέργες
Χριστούγεννα στη Γερμανία: Όταν ο Άγιος Βασίλης έκανε «δώρο» βέργες για να χτυπήσει τα άτακτα παιδιά
Οι σκοτεινοί βοηθοί του Άγιου Βασίλη στις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της Ευρώπης
Χριστούγεννα στη Γερμανία: Όταν ο Άγιος Βασίλης έκανε «δώρο» βέργες για να χτυπήσει τα άτακτα παιδιά