Το «σήμα κατατεθέν» της εποχής, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι το καρπούζι. Το αγαπημένο φρούτο, που μας δροσίζει και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας, πρέπει να είναι φρέσκο, γλυκό και ζουμερό.
Τι πρέπει να προσέχουμε για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή κάθε φορά;
Μία χρήσιμη συμβουλή για να καταλάβουμε πότε ένα καρπούζι είναι ώριμο, είναι οι σκούρες πράσινες γραμμές να απέχουν μεταξύ τους δύο δάχτυλα.
Επίσης, ένας άλλος συνηθισμένος τρόπος είναι να το χτυπάμε στο πλάι και να ελέγχουμε εάν ακούγεται ένας βαθύς «κούφιος» ήχος.
Καλό είναι να προτιμούμε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθουμε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.
Όλα τα καρπούζια έχουν ένα σημάδι («ενθύμιο» από εκεί που ακουμπούσαν στο χώμα) στο κάτω μέρος τους. Εάν είναι άσπρο ή πράσινο, το καρπούζι είναι άγουρο. Εάν είναι κιτρινωπό, αξίζει μία θέση στο ψυγείο σου!
Όσο για το κοτσάνι; Αν έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό είναι και το φύλο του καρπουζιού. Τα μακρόστενα είναι αρσενικά και τα στρογγυλά είναι τα θηλυκά, που είναι και τα πιο νόστιμα και γλυκά
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη