skeletos
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως βρέθηκε ο χαμένος κρίκος στο γενεαλογικό δέντρο της ανθρώπινης εξέλιξης

Προ 300.000 ετών έζησε ένα νέο ανθρώπινο είδος, υποστηρίζουν επιστήμονες στην Κίνα βασιζόμενοι στην ανακάλυψη ενός αρχαίου ανθρώπινου απολιθώματος που ναι μεν ανήκει σε ένα παιδί, δεν μοιάζει δε, με κανένα άλλο ανθρωποειδές που έχει βρεθεί στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε το Journal of Human Evolution, το ανθρώπινο απολίθωμα δεν μοιάζει ούτε με τη γενεαλογική γραμμή που διαφοροποιήθηκε για να σχηματιστούν οι Νεάντερταλ, ούτε με τους Ντενίσοβαν, ούτε με εμάς.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Xi’an Jiaotong της Κίνας, το Πανεπιστήμιο York του Ηνωμένου Βασιλείου και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Ανθρώπινη Εξέλιξη της Ισπανίας, οι ερευνητές του CAS πιστεύουν ότι ανακάλυψαν μια εντελώς νέα γενεαλογική γραμμή – ένα υβρίδιο μεταξύ του κλάδου που μας έδωσε τους σύγχρονους ανθρώπους και του κλάδου που μας έδωσε άλλα αρχαία ανθρωποειδή της περιοχής, όπως οι Ντενίσοβαν.

Διότι, τα φυσικά χαρακτηριστικά αυτού του αρχαίου ανθρωποειδούς υποδηλώνουν τη συνύπαρξη τριών γενεαλογικών γραμμών στην Ασία: του H. erectus, του Ντενίσοβαν και μια τρίτη που είναι «φυλογενετικά κοντά» σε εμάς.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η γνάθος, το κρανίο και τα οστά των ποδιών που ανήκουν σε αυτόν τον ανθρωποειδή που δεν έχει ακόμη ταξινομηθεί, με την ονομασία HLD 6, ανακαλύφθηκαν στο Χουαλόνγκτονγκ, στην Ανατολική Ασία, το 2019. Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, οι ειδικοί της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS) πρσπάθησαν να αντιστοιχίσουν τα λείψανα σε μια γνωστή γενεαλογική γραμμή.

skeletos

Το πρόσωπο του ανθρωποειδούς είναι παρόμοια δομημένο με εκείνο της σύγχρονης ανθρώπινης γενεαλογίας, η οποία διαχωρίστηκε από τον Homo erectus πριν από 750.000 χρόνια. Αλλά η έλλειψη πηγουνιού μοιάζει περισσότερο με εκείνη ενός Ντενισόβαν – ένα εξαφανισμένο είδος αρχαίου ανθρωποειδούς στην Ασία που διαφοροποιήθηκε από τους Νεάντερταλ πριν από 400.000 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Homo sapiens εμφανίστηκε στην Κίνα μόλις πριν από περίπου 120.000 χρόνια, αλλά φαίνεται ότι ορισμένα από τα σύγχρονα χαρακτηριστικά μας υπήρχαν πολύ νωρίτερα. Ίσως ο τελευταίος κοινός πρόγονος του H. sapiens και των Νεάντερταλ εμφανίστηκε στη νοτιοδυτική Ασία και αργότερα εξαπλώθηκε σε όλες τις ηπείρους. Αυτή η θεωρία θα πρέπει τώρα να επιβεβαιωθεί με περαιτέρω αρχαιολογική έρευνα.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

leipsoi
Οι Λειψοί στην κορυφή των ελληνικών προορισμών για διακοπές
«Oι Λειψοί προσφέρονται για όσους προτιμούν μέρη χωρίς κοσμοσυρροή και με εύρος επιλογών για χαλάρωση, τοπική κουζίνα και εκδρομές»
Οι Λειψοί στην κορυφή των ελληνικών προορισμών για διακοπές
xalkiiki pisina
Χαλκιδική: Η Αγγελική κείτονταν νεκρή για 3 ώρες τον πάτο της πισίνας
Δεν μπορεί να πιστέψει ανθρώπου νους τα όσα συνέβησαν στην μοιραία κατασκήνωση της Χαλκιδικής, όπου η 8χρονη Αγγελική πνίγηκε στην πισίνα της.
Χαλκιδική: Η Αγγελική κείτονταν νεκρή για 3 ώρες τον πάτο της πισίνας
υπ_παιδειας
Υπουργείο Παιδείας: Διορισμοί μονίμων και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Τι ακολουθεί
Μια συνολική εικόνα για τους διορισμούς και τις προσλήψεις υποψηφίων εκπαιδευτικών 
Υπουργείο Παιδείας: Διορισμοί μονίμων και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Τι ακολουθεί