φωτιά Φυλή
Ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις - Προσπάθειες να μην φτάσει στον Εθνικό Δρυμό

Mάχη με τις φλόγες έδιναν όλη την διάρκεια της νύχτας ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στο μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε χθες (Τρίτη) στη περιοχή της Φυλής προκειμένου η πυρκαγιά να μην κατευθυνθεί προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις στην πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, το κυριότερο μέτωπο βρίσκεται στη Φυλή.

«Το μέτωπο κινείται ανατολικά από τη Φυλή προς την Ιερά Μονή Ντάρδιζας. Το μέτωπο δεν έχει κινηθεί ψηλά προς την Πάρνηθα, ωστόσο εκεί στις παρυφές έχει ακολουθήσει παράλληλη πορεία με την κορυφογραμμή», δήλωσε.

Τρείς εστίες στον Ασπρόπυργο

Στον Ασπρόπυργο οι εστίες φωτιάς ήταν τρεις και ο μηχανισμός της Πυρόσβεσης έπρεπε να κατευθυνθεί ταυτόχρονα και στα τρία μέτωπα, σημείωσε ο κος Αρτοποιός.

«Υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες, αλλά ο μηχανισμός είναι εκεί. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι εκεί. Πρέπει να είμαστε εκεί, διότι στη μείξη βιομηχανικής και φυσικής ζώνης είναι δύσκολα τα πράγματα», δήλωσε.

Εκκενώνεται μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στις Αχαρνές

Μιλώντας στο MEGA, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου της Μενιδίου, Νίκος Ξαγοράρης, είπε πως η φωτιά έχει κατέβει στις παρυφές της Πάρνηθας, δεν κινδυνεύουν κατοικίες και έχουν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από τα αεροπλάνα.

«Ήταν μία δύσκολη νύχτα. Πιστεύω πως δε θα έχουμε σοβαρές ζημιές. Δεν έχουμε ζημιές σε σπίτια ακόμα και έχουμε εκκενώσει το γηροκομείο στην Αγία Παρασκευή. Έχω στείλει πούλμαν της δημοτικής συγκοινωνίας να τους μεταφέρει στην αίθουσα του δημαρχείου.  Από χτες το απόγευμα έχουμε εκκενώσει τον Αϊ Γιάννη τον Ρώσο και εύχομαι να μην έχουμε ζημιές σε σπίτια και ανθρώπινες ζωές».

Παράλληλα, μλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, έκανε γνωστό ότι εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα, τα οποία προς το παρόν έχουν μεταφεθρεί στο δημαρχείο. Τόνισε ότι η εκκένωση ήταν προληπτική.
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου