avga
Τελικά κάνει να τρώμε τα τσόφλια των αυγών; - Πώς να φτιάξετε το δικό σας συμπλήρωμα ασβεστίου από τσόφλια αυγών στο σπίτι

Μπορεί να σας έχει συμβεί αρκετές φορές. Καθώς τρώτε ένα βραστό αυγό ή μια ομελέτα έτυχε να δαγκώσετε ένα μικρό τραγανό κομμάτι από το κέλυφος του αυγού. Μπορεί τα κομμάτια από τσόφλια να μην είναι το ιδανικό ορεκτικό, όμως η κατανάλωση υπολειμμάτων από το κέλυφος των αυγών είναι πιο συνηθισμένη απ’ ότι νομίζατε και όχι απαραίτητα κάτι κακό. Όπως τα αυγά έτσι και τα τσόφλια τους έχουν θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό.

Μπορείτε να φάτε τα τσόφλια των αυγών;

Τα τσόφλια των αυγών είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου, καθώς ένα τσόφλι αυγού περιέχει περίπου 2 γραμμάρια ασβεστίου. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών, καθώς και για τη λειτουργία των μυών και των νεύρων.

Τα τσόφλια των αυγών αποτελούνται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο είναι μια μορφή ασβεστίου που απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Επίσης, περιέχουν μικρές ποσότητες άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο.

Η κατανάλωση του κελύφους των αυγών μπορεί να προσφέρει διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως:

  • Βελτίωση της υγείας των οστών και των δοντιών
  • Βελτίωση της λειτουργίας των μυών και των νεύρων
  • Μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης
  • Βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων
  • Ωστόσο, το να τρώτε τα τσόφλια των αυγών μπορεί να εγκυμονεί και ορισμένους κινδύνους. Τα αιχμηρά κομμάτια από τσόφλια αυγών μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο λαιμό ή ακόμη και να το τρυπήσουν. Επιπλέον, τα ωμά τσόφλια αυγών μπορεί να περιέχουν βακτήρια, όπως η σαλμονέλα.

Φτιάξτε το δικό σας συμπλήρωμα ασβεστίου από τσόφλια αυγών στο σπίτι

Μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας συμπλήρωμα ασβεστίου από τσόφλια αυγών στο σπίτι. Αυτή η φυσική και οικονομική μέθοδος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη ασβεστίου σας.

  • Για να φτιάξετε το δικό σας συμπλήρωμα ασβεστίου από τσόφλια αυγών, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:
  • Πλύνετε καλά τα τσόφλια των αυγών με σαπούνι και νερό.
  • Βράστε τα τσόφλια των αυγών σε μια κατσαρόλα με νερό για 15 λεπτά. Αυτό θα σκοτώσει τυχόν βακτήρια.
  • Αφήστε τα τσόφλια των αυγών να κρυώσουν και στη συνέχεια σπάστε τα σε μικρά κομμάτια.
  • Αλέστε τα τσόφλια των αυγών σε σκόνη χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, ένα γουδί ή ένα μύλο καφέ.
  • Αποθηκεύστε τη σκόνη σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
  • Για να καλύψετε την ημερήσια πρόσληψή σας σε ασβέστιο, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη από τσόφλι αυγού στο φαγητό ή το ποτό σας κάθε μέρα.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρείτε ένα μικρό κομμάτι από τσόφλι στο γεύμα σας, μην ανησυχείτε! Είναι σαν να τρώτε μια βιταμίνη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

open eu
Συμμαχία OpenEU: Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Πανευρωπαϊκού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Η OpenEU είναι μία από τις 14 νέες συμμαχίες, που έλαβαν χρηματοδότηση στο πλαίσιο της τελευταίας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων της Ευρωπαϊκής...
Συμμαχία OpenEU: Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Πανευρωπαϊκού Ανοικτού Πανεπιστημίου