super market
Τι αλλάζει στις προσφορές 1+ 1 στα σούπερ μάρκετ

Στην αλλαγή στις προσφορές 1+ 1 στα σούπερ μάρκετ, την μείωση 5% σε κωδικούς προϊόντων, τις παραπλανητικές προσφορές και εκπτώσεις, καθώς και τα πρόστιμα σε μεγάλες εταιρείες αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα ανέφερε «πρέπει δίπλα πάντα και αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουμε να επιβάλλουμε, πρέπει πάντα να υπάρχει και η μεμονωμένη συσκευασία. Θα πρέπει να υπάρχει και η μεμονωμένη συσκευασία ώστε να υπάρχει σύγκριση μεταξύ του μονού προϊόντος και της πολυσυσκευασίας η οποία είναι σε προσφορά για να μπορεί να βλέπει ο καταναλωτής ότι αυτό το οποίο του προσφέρεται είναι με έκπτωση».

Για το εάν πληρώνονται τα πρόστιμα στις μεγάλες αλυσίδες ανέφερε «Τα πρόστιμα του καλοκαιριού στις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών εισπράχτηκαν εντός 20ημέρου για να έχουν και μια έκπτωση που προβλεπόταν σε εκείνου του είδους τα πρόστιμα, και δεν έχουν δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Αν δηλαδή πληρώσουν το πρόστιμο εντός 20 ημερών εκείνες οι αλυσίδες για να τύχουν της ευεργετικής εκπτώσεως τότε δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια. Εκείνα τα πρόστιμα αφορούσαν τις παραπλανητικές εκπτώσεις. Χθες στη Βουλή κατέθεσα το διπλότυπο είσπραξης προστίμου 1 εκατομμυρίου ευρώ».

Συνέχισε λέγοντας πως «Τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλουμε για τα προϊόντα τα οποία εντοπίζονται να έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους φέτος από ότι το 2021 είναι το διπλάσιο του προσδοκώμενου οφέλους. Άρα όταν εμείς επιβάλλουμε 600 χιλιαδες πρόστιμο η εταιρεία αν πούλαγε με το αυξημένο κόστος θα είχε 300 χιλιαδες όφελος, εμείς το διπλασιάζουμε και επιβάλλουμε για παράδειγμα 600 χιλιάδες. Άρα αυτό είναι αποτρεπτικό να το επαναλάβει».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου