Το φρούτο που «κόβει» την όρεξη και αφαιρεί πόντους από τη μέση
Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η τακτική κατανάλωσή του σχετίζεται με την απώλεια βάρους

Το αβοκάντο, με την πλούσια, βελούδινη και κρεμώδη σάρκα του, αποτελεί έναν εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό συνοδευτικό στη διατροφή μας.

Εκτός από την εξαιρετική γεύση του, το αβοκάντο είναι δημοφιλές και για το ρόλο του στο αδυνάτισμα, καθώς και για τα οφέλη του για την υγεία.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του αβοκάντο που το καθιστούν σύμμαχο στη μάχη κατά των περιττών κιλών είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε υγιεινά λιπαρά. Τα λιπαρά αυτά, που περιλαμβάνουν τα μονοακόρεστα λιπαρά, ενισχύουν τον μεταβολισμό και βοηθούν στη μείωση του περίσσειου λίπους στο σώμα. Ταυτόχρονα, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ίνες, που προάγουν την αίσθηση κορεσμού και ελέγχουν την όρεξη, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση ενός υγιεινού βάρους.

Επιπλέον, έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η τακτική κατανάλωση αβοκάντο σχετίζεται με την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με ανάλυση του National Health and Nutrition Examination Survey, οι συμμετέχοντες που περιλάμβαναν συχνά το αβοκάντο στη διατροφή τους είχαν μικρότερο σωματικό βάρος και μικρότερη περίμετρο μέσης σε σχέση με όσους δεν το κατανάλωναν συχνά ή καθόλου.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής σε υπέρβαρους ενήλικες έδειξαν ότι η κατανάλωση μισού αβοκάντο στο μεσημεριανό γεύμα προκάλεσε παράταση του κορεσμού και μείωση της επιθυμίας για φαγητό για περίπου 5 ώρες μετά το γεύμα.

Εκτός από τον ρόλο του στο αδυνάτισμα, το αβοκάντο ενισχύει τη γενική μας υγεία χάρη στην πλούσια σύνθεση σε θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Ε, κάλιο και ωφέλιμα φυτοχημικά που συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών. Η πλούσια σε αντιοξειδωτικά σύνθεσή του, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από την επιβλαβη δράση των ελεύθερων ριζών.

Οι έρευνες συσχετίζουν την κατανάλωση αβοκάντο όχι μόνο με μείωση πόντων από την περιοχή της μέσης, αλλά και με την μείωση της κακής χοληστερόλης, τη ρύθμιση του σακχάρου, αλλά και τη μακροζωία.

Συστήνεται να εμπλουτίσουμε τη διατροφή με το 1/4 ή το 1/3 ενός αβοκάντο καθημερινά. Η προσθήκη στη σαλάτα ή στο σάντουιτς είναι ιδανικές επιλογές.

Special tip: Για τους λάτρεις της άσκησης, το αβοκάντο αποτελεί ιδανική τροφή πριν από την προπόνηση, καθώς παρέχει μια γερή δόση ενέργειας με την παρουσία υγιεινών λιπαρών και φυσικών σάκχαρων.

Πηγή: ygeiamou

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thrania-sxoleio-intime-4-768x480.jpg
Ένα ωραίο 3ήμερο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την εβδομάδα που έρχεται, αλλά όχι για όλους
Σε ποιες περιοχές τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα που έρχεται
Ένα ωραίο 3ήμερο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την εβδομάδα που έρχεται, αλλά όχι για όλους
Παιδιά στη Γάζα
Σοκάρει μελέτη για την υγεία των παιδιών: Ο πόλεμος αλλάζει γονίδια του DΝΑ και επιβραδύνει την ανάπτυξή τους
Τα παιδιά που έχουν εκτεθεί σε πολεμικά γεγονότα εμφάνιζουν αλλαγές DNA σε πολλές τοποθεσίες και περιοχές στο γονιδίωμα
Σοκάρει μελέτη για την υγεία των παιδιών: Ο πόλεμος αλλάζει γονίδια του DΝΑ και επιβραδύνει την ανάπτυξή τους
μηλοξιδο
Μήλο: Ποιο θεωρείται το πιο υγιεινό – Ιδιότητες, βιταμίνες, θερμίδες
Το μήλο έχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, κάτι που τα καθιστά ένα υγιεινό σνακ ή συστατικό σε κάθε δίαιτα
Μήλο: Ποιο θεωρείται το πιο υγιεινό – Ιδιότητες, βιταμίνες, θερμίδες