αβοκαντο
5 κόλπα για να διατηρήσετε το αβοκάντο σας πράσινο και φρέσκο

Τα αβοκάντο είναι νόστιμα και θρεπτικά φρούτα, αλλά έχουν ένα κοινό πρόβλημα: γίνονται καφέ όταν κόβονται. Αυτό συμβαίνει λόγω μιας χημικής αντίδρασης που ονομάζεται οξείδωση. Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε το μαύρισμα των αβοκάντο, ώστε να μπορείτε να τα απολαύσετε φρεσκοκομμένα για περισσότερο χρόνο.

Το μαύρισμα των αβοκάντο προκαλείται από ένα ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση πολυφαινόλης. Αυτό το ένζυμο βρίσκεται στη σάρκα του αβοκάντο και όταν εκτίθεται στον αέρα, αντιδρά με το οξυγόνο για να δημιουργήσει μια καφέ χρωστική ουσία.

Αναλυτικά οι τρόποι:

  • Βυθίστε ολόκληρα τα αβοκάντο σε νερό και βάλτε τα στο ψυγείο
  • Τυλίξτε τα κομμένα αβοκάντο με πλαστική μεμβράνη
  • Αλείψτε τη σάρκα ενός αβοκάντο με ένα εσπεριδοειδές
  • Αλείψτε το αβοκάντο με λάδι
  • Φυλάξτε το κομμένο αβοκάντο στο ψυγείο με ένα κρεμμύδι

Βυθίστε τα αβοκάντο σε νερό και βάλτε τα στο ψυγείο

Μπορείτε να βυθίσετε ολόκληρα τα αβοκάντο στο νερό και να τα βάλετε στο ψυγείο. Έτσι μπορείτε να τα διατηρήσετε φρέσκα, σε περίπτωση που έχετε πάρα πολλά αβοκάντο και δεν επιθυμείτε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως.

Τυλίξτε τα κομμένα αβοκάντο με πλαστική μεμβράνη

Εάν έχετε κόψει στο μισό ένα αβοκάντο, εφαρμόστε προσεκτικά πλαστική μεμβράνη στη σάρκα. Μπορείτε να αφήσετε το κουκούτσι μέσα ή να το βγάλετε.

Αλείψτε τη σάρκα ενός αβοκάντο με ένα εσπεριδοειδές

Τα εσπεριδοειδή περιέχουν φυσικά ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία δρουν ενάντια στο οξυγόνο και επιβραδύνουν την αλλοίωση ή το μαύρισμα σε ορισμένα τρόφιμα. Απλώς αλείψτε με λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ τη σάρκα ενός αβοκάντο κομμένου σε φέτες. Τοποθετείστε τις φέτες αβοκάντο σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Αλείψτε το αβοκάντο με λάδι

Το λάδι θα εμποδίσει επίσης το οξυγόνο να φτάσει στη σάρκα ενός αβοκάντο. Αλείψτε την εκτεθειμένη περιοχή με ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για να δημιουργήσετε ένα φράγμα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Έτσι θα καθυστερήσετε το μαύρισμα του αβοκάντο, για περίπου μία ημέρα περίπου.

Φυλάξτε το κομμένο αβοκάντο στο ψυγείο με ένα κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια εκτός από μια νόστιμη προσθήκη σε διάφορες συνταγές, μπορούν να αποτρέψουν την πρόωρη ωρίμανση του αβοκάντο. Τα κρεμμύδια περιέχουν ενώσεις θείου που, όταν απελευθερώνονται, επιβραδύνουν την οξείδωση, που προκαλεί το μαύρισμα στο αβοκάντο. Ψιλοκόψτε ένα κόκκινο κρεμμύδι, τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο τροφίμων και βάλτε το μισό αβοκάντο από πάνω. Τοποθετήστε το δοχείο στο ψυγείο για να διατηρήσετε φρέσκο το αβοκάντο σας.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε τα αβοκάντο σας φρέσκα και νόστιμα για περισσότερο χρόνο και να αποτρέψετε την πρόωρη ωρίμανσή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vroxi_kakokairia_kataigida_kairos
Ανατροπή στον καιρό: Πότε έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Αναμένεται έκτακτο δελτίο
Καιρός: 38άρια έως αύριο και από Πέμπτη επικίνδυνες καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – «Έρχεται» έκτακτο δελτίο
Ανατροπή στον καιρό: Πότε έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Αναμένεται έκτακτο δελτίο
atm_syntaxi-1024x768.jpg
Συντάξεις Αυγούστου 2024: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής
Συντάξεις: Αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής - Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον e-ΕΦΚΑ για τις οριστικές ημερομηνίες πληρωμής των...
Συντάξεις Αυγούστου 2024: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής