Με λίγες πατάτες και νόστιμα απλά υλικά που όλοι έχετε στο σπίτι, έχεις στο τραπέζι σου μια οικονομική και θρεπτική συνταγή για βελουτέ σούπα... περισσότερα
Υλικά
Δοσομετρητής
Για τη σούπα πατάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
6 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
2 τρυφερά πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
6 φλ. ζωμό λαχανικών ή κότας ή νερό
100 ml κρέμα γάλακτος λάιτ
Για το σερβίρισμα
Λίγο σχοινόπρασο
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Για τη βελουτέ σούπα πατάτας
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο μια μεσαία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το θυμάρι και το πράσο για 3 λεπτά ανακατεύοντας να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό ή νερό.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά να λιώσει σχεδόν η πατάτα.
- Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε το θυμάρι.
- Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την σούπα πατάτας στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 3 με 4 λεπτά,
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε την πατατόσουπα σε σινουά (σουρωτήρι με λεπτή σίτα ) για πιο βελούδινο και λείο αποτέλεσμα.
- Σερβίρουμε τη σούπα πατάτας ζεστή σε μπολ η βαθιά πιάτα.
- Γαρνίρουμε με πάπρικα, αρωματικό ελαιόλαδο, λίγο σχοινόπρασο, και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με τραγανό μπέικον και κρουτόν. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε το μπέικον στο φούρνο και να είναι τέλεια καραμελωμένο!
- Απολαύστε την ζεστή.
Πηγή: argiro.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση