Οι ψητές πατάτες αποτελούν ένα διαχρονικό συνοδευτικό ή ακόμα και κυρίως πιάτο και μπορείτε να τις απογειώσετε με την προσθήκη λαχταριστής φέτας.
Έτσι ακολουθεί εύκολη και γευστική συνταγή.
Υλικά
- 2/3 φλιτζανιού νερό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1,5 κιλό πατάτες (περίπου 6 μεσαίες), κομμένες σε 8 φέτες η κάθε μία
- 3/4 φλιτζανιού τριμμένη φέτα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C και σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε με ένα σύρμα το νερό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Απλώστε τις πατάτες ομοιόμορφα σε ένα ρηχό ταψί. Περιχύστε τις με το μείγμα νερού και λαδιού και στη συνέχεια ψήστε τις για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Τέλος, πασπαλίστε τις ψητές πατάτες με την τριμμένη φέτα και απολαύστε!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη