καρμποναρα
Φώτο: CookFast
Σάλτσα με βάση το αυγό

Αυτή η απλή συνταγή για σπαγγέτι καρμπονάρα συνοδεύεται από μια βελούδινη σάλτσα με βάση το αυγό και έναν απολαυστικό συνδυασμό ιταλικών τυριών.

Είναι καλύτερα να την σερβίρετε αμέσως μόλις την φτιάξετε για να απολαύσετε την υπέροχη γεύση της σάλτσας. Η συνταγή απαιτεί μόνο 30 λεπτά προετοιμασίας, οπότε είναι εύκολο να την φτιάξετε μόλις πεινάσετε.

Υλικά:

  • 4 λίτρα νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 115 γραμμάρια γκουαντσάλε, κομμένο σε κομμάτια 0,5 cm (περίπου 3/4 φλιτζάνι)
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • 85 γραμμάρια τυρί Pecorino Romano, τριμμένο
  • 55 γραμμάρια τυρί Parmigiano-Reggiano, τριμμένο
  • 3 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 1 συσκευασία σπαγγέτι 450 γραμμαρίων

Οδηγίες

  •  Βράστε 4 λίτρα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Εν τω μεταξύ, βάλτε το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
  • Σοτάρετε το γκουαντσάλε σε μέτριο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά, να λιώσει το μεγαλύτερο μέρος του λίπους και το γκουαντσάλε να γίνει τραγανό και ελαστικό στην υφή όταν το πιέσετε, για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το καυτό λίπος του γκουαντσάλε στο μπολ με το πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη.
  • Προσθέστε τους κρόκους αυγών, τα ολόκληρα αυγά και τα τυριά στο μείγμα με πιπέρι.
  • Χτυπήστε με σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά και αφήστε το στην άκρη.
  • Προσθέστε αλάτι στο νερό της κατσαρόλας. Ξαναβράστε σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για al dente, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Περίπου 1 λεπτό πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών, βγάλτε 1/4 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα αυγών, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Μεταφέρετε περίπου το ένα τρίτο των ζυμαρικών στο μείγμα αυγών αφήνοντας τα υπόλοιπα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε γρήγορα και απαλά για να ενωθούν τα υλικά.
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε και να ρίχνετε τα υπόλοιπα ζυμαρικά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει ελαφρά η σάλτσα και να επικαλύψει τα ζυμαρικά, για περίπου 1 λεπτό. (Η σάλτσα θα συνεχίσει να πήζει καθώς κρυώνει).
  • Μοιράστε τα ζυμαρικά ομοιόμορφα σε 4 ρηχά μπολ σερβιρίσματος και από πάνω γαρνίρετε με πιπέρι και τριμμένο Pecorino Romano. Σερβίρετε αμέσως.
     

Πηγή: enikos

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKAV.jpg
Σέρρες: Συνελήφθη 43χρονος – Προσπάθησε να διαφύγει μετά από τροχαίο και παρέσυρε γυναίκα
Η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών όπου διακομίσθηκε μετά το σοβαρό τροχαίο
Σέρρες: Συνελήφθη 43χρονος – Προσπάθησε να διαφύγει μετά από τροχαίο και παρέσυρε γυναίκα
κοζαν
Φοιτητικοί Σύλλογοι Κοζάνης κατά Πιερρακάκη: «Ήλθον – είδον και Απήλθον»
Ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων Κοζάνης για το γεγονός πως ενώ ήθελαν να του εκφράσουν τα αιτήματα τους εκείνος τους «υποδέχτηκε με μπράβους»
Φοιτητικοί Σύλλογοι Κοζάνης κατά Πιερρακάκη: «Ήλθον – είδον και Απήλθον»
ploia-apergia.jpg
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια