Ένα γρήγορο και εξαιρετικό φαγητό που σίγουρα όλοι σας θα λατρέψετε.
Υλικά
- 8 πατάτες ανεξάρτητου μεγέθους
- 1 λουκάνικο μεγάλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- μπέικον όσες φέτες δείτε ότι χρειαστεί (στη φωτογραφία περιέχει 1 φέτα πάριζα)
- 1 αυγό
- ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- πάπρικα
- ρίγανη
- μαργαρίνη
- μαϊντανός για πασπάλισμα ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε καλά.
- Τοποθετούμε τις πατάτες μία μία ανάμεσα σε δύο ξύλα κοπής ή κάτι παρόμοιο, έτσι ώστε να μην κοπούν μέχρι κάτω.
- Κόβουμε σε κάθετες φέτες μέχρι να ακουμπήσει το μαχαίρι στα ξύλα κοπής και να μείνει ακέραιο το κάτω μέρος της πατάτας ώστε να σχηματιστεί το λεγόμενο “ακορντεόν”.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες ώστε να χωράει στην κάθε σχισμή που δημιουργήσαμε στις πατάτες.
- Κόβουμε το μπέικον σε τετράγωνα κομμάτια.
- Τοποθετούμε στις σχισμές μία λεπτή φέτα λουκάνικο και ένα κομμάτι μπέικον εναλλάξ.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω ανακατεμένο ελαιόλαδο με αυγό, αλατοπίπερο, πάπρικα και ρίγανη (εάν θέλουμε και τυρί κρέμα).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να δούμε ότι οι πατάτες μαλάκωσαν.
- Μόλις τις βγάλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να αλείψουμε πάνω από την πατάτα τυρί κρέμα, έτσι ώστε να λιώσει στην πατάτα και να πάρει μια εξαιρετική γεύση ή ακόμη και σάλτσα μαγειρέματος.
Πηγή: cookpad.com
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση