Τα κεφτεδάκια αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους μεζέδες πολλών ανθρώπων.
Θέλετε, όμως, να τα κάνετε στο φούρνο και να είναι σαν τηγανητά, τραγανά έξω, αφράτα μέσα και νόστιμα;
Αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια.
Υλικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
- 5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 2 αυγά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- λίγο δυόσμο
- μισό σφηνάκι ούζο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 5 κουτ/σούπας ελαιόλαδο
- λίγο ξύδι
Εκτέλεση
Μουσκέψτε και στη συνέχεια στραγγίξτε το ψωμάκι.Βάλτε όλα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε για λίγα λεπτά. Αν θέλετε αφήστε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο και μόλις το βγάλετε πλάστε τα κεφτεδάκια. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα κεφτεδάκια με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος που έχετε πλάσει τα κεφτεδάκια σας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση