paidon
Τέλος τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

Κλείνουν από το Σάββατο 1η Ιουνίου και μέχρι νεωτέρας, τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», μετά από την απόφαση που έλαβε η συνέλευση των γιατρών του χειρουργικού τομέα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (16/05). 

Στην οποία αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να διεξάγονται προγραμματισμένα χειρουργεία, λόγω έλλειψης γιατρών, κυρίως αναισθησιολόγων.

Οι τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στον χειρουργικό τομέα και οι κενές θέσεις αναισθησιολόγων έχουν ως αποτέλεσμα μια μακρά λίστα αναμονής για τα τακτικά χειρουργεία. Επιπλέον, η μονάδα παίδων εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν μπορεί να δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά, ενώ πολλές χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές τα τελευταία χρόνια.

Στις 16/05/2024 συνεδρίασε ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Τα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού με αφορμή και την πρόσφατη μετακίνηση αναισθησιολόγου στο «Αγλαΐα Κυριακού», τη συζήτηση από πλευράς διοίκησης για κοινή λειτουργία των αναισθησιολογικών τμημάτων των δύο νοσοκομείων προκειμένου να καλυφθούν προσχηματικά τα κενά που υπάρχουν, τις χειρουργικές αίθουσες που παραμένουν κλειστές τα τελευταία 4 χρόνια εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (αναισθησιολόγοι, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό).

Η ανακοίνωση του ΕΙΝΑΠ για το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

«Στις 16/05/2024 συνεδρίασε ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Τα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού με αφορμή και την πρόσφατη μετακίνηση συναδέλφου αναισθησιολόγου στο Αγλαΐα Κυριακού, την συζήτηση από πλευράς διοίκησης για κοινή λειτουργία των αναισθησιολογικών τμημάτων των δύο νοσοκομείων προκειμένου να καλυφθούν προσχηματικά τα κενά που υπάρχουν , τις χειρουργικές αίθουσες που παραμένουν κλειστές τα τελευταία 4 χρόνια εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων(αναισθησιολόγοι, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό).

Οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους , σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (πχ νεογνά , παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας).Ταυτόχρονα υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου πράγμα που σημαίνει ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι , οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να ανοίξουν!

Στις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό , τονίστηκε και η έλλειψη σε νοσηλευτές στην μονάδα παίδων η οποία ποια δύναται να δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία κινητοποίηση στην διοίκηση στις 20/05 στις 10πμ και αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 01/06 έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παραποίησης των πρακτικών της συνέλευσης του χειρουργικού τομέα. Οι αποφάσεις των εργαζομένων καθώς και τα αιτήματα που θέτουν ψηφίστηκαν κατά συντριπτική πλειοψηφία και δεν χωρά σε αυτές καμία νόθευση από την διοίκηση του νοσοκομείου.

5μελης επιτροπή ΕΙΝΑΠ Παίδων Αγία Σοφία».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η φράση «Απορία ψάλτου βηξ»;

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ellhniki_glossa_862019.jpg
"Αντικρίζω" ή "αντικρύζω", "επηρεάζω ή "επιρρεάζω"; Συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη που όμως βγάζουν μάτι 
Λάθη που κάνουμε σε λέξεις που μοιάζουν φωνολογικά, μορφολογικά ή σημασιολογικά μεταξύ τους
"Αντικρίζω" ή "αντικρύζω", "επηρεάζω ή "επιρρεάζω"; Συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη που όμως βγάζουν μάτι 
paralia.jpg
Οι παραλίες κοντά στην Αθήνα που θυμίζουν νησί και έχουν ελεύθερη είσοδο.
ολλοί θεωρούν το καλοκαίρι ως την καλύτερη περίοδο για να ζεις στην Ελλάδα. Και δεν έχουν άδικο. Αμέτρητες παραλίες, ήλιος, βουτιές σε καταγάλανα...
Οι παραλίες κοντά στην Αθήνα που θυμίζουν νησί και έχουν ελεύθερη είσοδο.