Εκλογές
INTIME NEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
Σήμερα οι εκλογές για το νέο ΔΣ της ΔΟΕ

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για το νέο ΔΣ της ΔΟΕ, με την Εκπαιδευτικοί Παρέμβαση Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών ΠΕ να τονίζει πως «δεν υπάρχουν χαμένοι αγώνες ούτε χαμένες ψήφοι».

«Τη φετινή χρονιά, της πιο σκληρής και δύσκολης μάχης που έχουμε δώσει στο μακρόχρονο πόλεμο της αξιολόγησης, την πρωτιά που είχαμε την ανάγκη και μάλιστα τη στιγμή που τη χρειαζόμαστε, την πέτυχαν οι Γενικές Συνελεύσεις του Μάρτη, τότε που η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ μας άδειασε με τις δύο γνωστές ανακοινώσεις», αναφέρουν.

Aναλυτικά

Εκλογές για το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ, Τρίτη 28 Μάη, 9.30 π.μ. έως 6.30 μ.μ.
Σχολεία Ζωγράφου: Θέατρο ΑΛΕΚΑ, 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13
Σχολεία Αμπελοκήπων, Νοσοκομείων, ΚΕΔΑΣΥ και Πειραματικά: Πνευματικό Κέντρο Ένωσης Κωνσταντινοπουλιτών, Δημ. Σούτσου 46, Μετρό Αμπελόκηποι

Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε
Δεν υπάρχουν χαμένοι αγώνες ούτε χαμένες ψήφοι
και τι δεν κάνατε για να με θάψετε
όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος

Ντίνος Χριστιανόπουλος

Μαζική ενωτική δυνατή Ομοσπονδία που θα οργανώνει πραγματικές μάχες για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματά μας
Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο. Ελάτε στη Γενική Συνέλευση, ελάτε στις εκλογές. Στηρίξτε το μόνο σας στήριγμα, το σωματείο μας. Κράτος, εργοδοσία και κυβέρνηση έχουν φέρει το πολιτικό σύστημα στα μέτρα τους, ελέγχοντας κάθε πτυχή της πολιτικής ζωής, με τα ΜΜΕ να χειραγωγούν και τους δικαστικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς να επιχειρούν να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου διαλύοντας και τα σωματεία μας. Το μόνο στήριγμα που έχει απομείνει στους εργαζόμενους και στους εκπαιδευτικούς είναι τα σωματεία τους και οι συλλογικότητές τους. 

Επομένως μετράει:

1.    Πόσα μέλη έχουμε
2.    Αν έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε δια ζώσης γενικές συνελεύσεις, εκλογές και διαδικασίες αυτοοργάνωσης
3.    Αν έχουμε τη δυνατότητα να αντιστεκόμαστε, να παλεύουμε, να μπλοκάρουμε μέτρα, να πετυχαίνουμε νίκες
4.    Αν μπορούμε να ορθώνουμε το λόγο μας, μέσα και έξω από τις τάξεις και τα σχολεία μας.
Για όλα τα παραπάνω, αξίζει να συμμετέχεις. Γιατί πρόκειται για τη ζωή σου.

Πρώτη δύναμη οι Γενικές Συνελεύσεις!

Τη φετινή χρονιά, της πιο σκληρής και δύσκολης μάχης που έχουμε δώσει στο μακρόχρονο πόλεμο της αξιολόγησης, την πρωτιά που είχαμε την ανάγκη και μάλιστα τη στιγμή που τη χρειαζόμαστε, την πέτυχαν οι Γενικές Συνελεύσεις του Μάρτη, τότε που η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ μας άδειασε με τις δύο γνωστές ανακοινώσεις. Τότε, ήταν οι Γενικές Συνελεύσεις που πήραν την πρωτιά, ανέτρεψαν την απόφαση της πλειοψηφίας, γύρισαν τα πάνω κάτω, πήραν την ευθύνη του αγώνα, υποχρέωσαν με το ξεκίνημά τους την ΑΣΕ να προσαρμόσει την αρχική γραμμή της (απεργία-αποχή από τα πρωτοβάθμια και συντονισμός τους μόνο μετά την ολομέλεια της ΔΟΕ) μέσα σε τρεις ημέρες και με τη μαζικότητά τους οδήγησαν στην απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων για επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την Ομοσπονδία και ανάγκασαν το υπουργείο να αναδιπλωθεί και να εγκαταλείψει το σχέδιο της απόλυτης και καθολικής επιβολής της αξιολόγησης στο Β επίπεδο. Αυτός είναι δύσκολος δρόμος γιατί απαιτεί συμμετοχή, αποφασιστικότητα, συνθέσεις, αγωνιστική συμπόρευση ευρύτερων δυνάμεων, ενεργοποίηση και αυτοοργάνωση. Αλλά μόνο έτσι βγαίνει. Τα εύκολα πέθαναν.

Πατώντας πάνω στα «ναρκοθετημένα πεδία»

Η εικόνα που μας έρχεται από όλη τη χώρα είναι πως, αίφνης, ένα σωρό συνδικαλιστές οργώνουν τα σχολεία. Τόσο πολλοί και τόσο συχνά, που εάν όλοι αυτοί κατέβαλαν έστω και τη μισή προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα για να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της 92ης ΓΣ της ΔΟΕ ενάντια στην αξιολόγηση, θα το είχαμε κατατροπώσει το υπουργείο. Όμως, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εξαφανισμένοι όταν τους είχε ανάγκη ο συνάδελφος. Με μια εξαίρεση: όσους υπονόμευσαν ανοιχτά τον αγώνα, ιδιαίτερα μετά τις 19 και 20 Μαρτίου, που κυκλοφόρησαν οι περίφημες ανακοινώσεις της ΔΟΕ (πλειοψηφία ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) όπου περιέγραφαν με δαντικά χρώματα την Κόλαση που μας περίμενε εάν συνεχίζαμε την απεργία-αποχή, μιλώντας για «ναρκοθετημένα πεδία». Αν υπάρχει ένας στόχος σημαντικός είναι να χάσουν αυτές οι δυνάμεις την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και να ενισχυθεί ο πιο αποφασιστικός και απρόβλεπτος αντίπαλος του Υπουργείου: οι Παρεμβάσεις. 

Σήμερα, αυτά τα «ναρκοθετημένα πεδία» που αποφάσισε θαρραλέα και δημοκρατικά ο κλάδος να βαδίσει ενάντια στην αξιολόγηση όταν η πλειοψηφία της ΔΟΕ έκανε πίσω, έρχονται να πατήσουν ως συνδικαλιστές όσοι τότε δεν ήταν πουθενά ή περιόδευαν και σκορπούσαν τον τρόμο ή ακόμα χειρότερα αξιολόγησαν κιόλας. Για να ζητήσουν την ψήφο των αξιολογούμενων, όσων κάνουν απεργία-αποχή και αγωνίζονται, αλλά και των άλλων, που υπό το κράτος του φόβου, του εκβιασμού και της παραπληροφόρησης υπέκυψαν και αξιολογήθηκαν, αν και αντίθετοι. Για να συνεχίσουν να είναι πλειοψηφία στο νέο ΔΣ της ΔΟΕ, 7 στους 11 ή έστω 6 στους 11. Μάλιστα σε κάποιους Συλλόγους επαρχίας στήνουν και ηλεκτρονικές κάλπες, ενάντια ακόμα και στην απόφαση της ΑΔΕΔΥ.
Πρώτη και καλύτερη η ΔΗΣΥ που όλο το προηγούμενο διάστημα τραβούσε σιγά σιγά της Κερκόπορτας το σύρτη, όσο πιο αθόρυβα μπορούσε, περνούσε απαρατήρητη, ψηφίζοντας με το ένα χέρι τις ομόφωνες αγωνιστικές αποφάσεις και με το άλλο υπονομεύοντας τον αγώνα με το στελεχικό της δυναμικό στους Συλλόγους και τα σχολεία. Κρατώντας χαμηλούς τόνους και μένοντας άφθαρτη από αντιπαραθέσεις που δεν την αφορούσαν, αφού με την αξιολόγηση και συνολικά με τη στρατηγική του υπουργείου παιδείας βρίσκεται σε τροχιά ευθυγράμμισης, αποφεύγοντας να γίνει στόχος καταγγελιών, πέρασε απαρατήρητη και ασχολήθηκε με την οργάνωση ενός φιλόδοξου δυναμικού που τώρα εφορμά στα σχολεία από το πουθενά για να εκπροσωπήσει όσους επιθυμεί διακαώς να αξιολογήσει. 

Σημασία έχει εάν οι αντιπρόσωποι που θα ψηφίσουμε στις 28/5 ψηφίσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες στις 19 και 20 Μαρτίου πήραν την ευθύνη να αλλάξουν για δέκα κρίσιμες ημέρες τη γραμμή του κλάδου σκορπώντας το φόβο, την ανασφάλεια, διαρρηγνύοντας το πνεύμα αγωνιστικής ενότητας, κλονίζοντας το αγωνιστικό κύρος της Ομοσπονδίας. Κατανοούμε ότι υπάρχουν κομματικές προτιμήσεις, ότι σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν εξυπηρετήσεις που πρέπει να ανταποδοθούν με ένα «μικρό αντίδωρο», ότι υπάρχει ακόμα ένα μικρό κομμάτι που είναι ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.  Από εκεί και μετά, μετράει ένα ερώτημα, το ίδιο πάντα. Τι ΔΟΕ θέλεις;

Από την άλλη πλευρά, η ΑΣΕ θέτει καθαρά το ζήτημα της πρώτης θέσης. Εάν θεωρεί ότι της αντιστοιχεί, δικαίωμά της είναι να τη διεκδικεί. Όμως, μέχρι εκεί. Ο αντίλαλος από το δίλημμα που τίθεται ρητά, ιδιαίτερα σε επαρχιακούς συλλόγους, είναι σαφής: «προτιμάς δηλαδή τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη»; Τα διλήμματα του τύπου «ή εμείς ή η δεξιά», «όποιος δεν ψηφίζει εμάς ψηφίζει το Μητσοτάκη» είναι παραλλαγές της θεωρίας της χαμένης ψήφου που λειτουργεί σε βάρος του κινήματος δεκαετίες τώρα. Απευθύνουν αυτό το δίλημμα ακόμα και σε μέλη μας παρακαλώντας για τη «μία ψήφο που τους λείπει». Τι άποψη έχει η ΑΣΕ για τις Παρεμβάσεις από τις οποίες επιχειρεί να αλιεύσει τη «μία ψήφο»; Στην κεντρική ανακοίνωσή της αφιερώνει 58 λέξεις για να κάνει κριτική στη ΔΑΚΕ και 137 στις Παρεμβάσεις!

Εμείς λέμε καθαρά: 

1.    Οι συνάδελφοι δεν είναι δεδομένοι, καμιά δύναμη δεν τους έχει στην τσέπη και δεν είναι δυνατόν μετά από μια τέτοια χρονιά να θεωρείται δεδομένο το εκπαιδευτικό σώμα. Ίσα ίσα, κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό. 

2.    Οι συνάδελφοι πρέπει να ψηφίσουν με βάση τις αρχές, τις αξίες τους, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές τους θέσεις, την άποψη που έχουν για κάθε δύναμη. Να ψηφίσουν όποια δύναμη θεωρούν καταλληλότερη για την επόμενη περίοδο και όχι με ψευτοδιλήμματα, παρακάλια, χάρες ή υποσχέσεις. Κρίνεται η ζωή μας, κάτι πολύ πιο σημαντικό από αυτές τις λεπτομέρειες.

3.    Οι εκλογές δεν είναι ασήμαντες επομένως. Όμως, είναι μια ακόμα μάχη. Μετά από όλα όσα περάσαμε πρέπει να δείχνουμε πολύ μεγάλη δυσπιστία τόσο στις εύκολες «λύσεις» όσο και στους εκλογικούς εκβιασμούς. 

Ο δρόμος που εμείς προτείνουμε είναι ο δύσκολος δρόμος. Αυτός που θα ανοίξουμε μόνοι μας. Αλλά είναι ο μόνος που υπάρχει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα