skylos
Οι σκύλοι φημίζονται για την καλή τους διαίσθηση

Οι σκύλοι θεωρούνται ζώα που έχουν πολύ καλή διαίσθηση για τα συναισθήματα και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν μεταξύ άλλων και τον θάνατο.

Τι ισχύει;

Η αλήθεια είναι ότι οι πιο παλιοί πίστευαν ότι οι σκύλοι αισθάνονται τον θάνατο. Μάλιστα πολλοί πολιτισμοί από όλον τον κόσμο έχουν συνδέσει τους σκύλους με τον θάνατο. Για παράδειγμα, ο Αιγύπτιος θεός του θανάτου, Άνουβις, είχε το κεφάλι σκύλου και ήταν ο θεός του θανάτου, ο οποίος συνόδευε τις ψυχές των νεκρών στον Κάτω Κόσμο.

Αρκετοί πολιτισμοί πιστεύουν ότι το ουρλιαχτό των σκύλων προαναγγέλει τον θάνατο. Στην ιρλανδική παράδοση λέγεται ότι τα σκυλιά μπορούσαν να δουν τις ψυχές των νεκρών να πηγαίνουν προς τον τόπο ανάπαυσής τους, ενώ οδηγούνταν από μια αγέλη κυνηγόσκυλων στον ουρανό – γι’ αυτό και όταν τα σκυλιά ουρλιάζουν κοιτάζουν προς τον ουρανό.

Στο Μεξικό και στην Κεντρική Αμερική, λέγεται ότι οι σκύλοι οδηγούσαν τους νεκρούς μέσα στα 8 στρώματα του Κάτω Κόσμου. Μάλιστα, μια αρχαία μεξικάνικη φυλή σκύλου, η Xoloitzcuintli συνδυάζει το όνομα του θεού του θανάτου, Xolotl, με τη λέξη σκύλος στη γλώσσα Nahuatl. Σε ορισμένες περιοχές του Περού κάποιοι πιστεύουν ότι αν ένας σκύλος ουρλιάζει τη νύχτα, σύντομα ο κηδεμόνας του θα πεθάνει.

Στη Βρετανία είχαν συνδέσει τους μαύρους σκύλους και ιδίως τα μαύρα κυνηγόσκυλα με στοιχειωμένες περιοχές και το ουρλιαχτό τους προμήνυε θάνατο.

Τελικά;

Προφανώς, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι σκύλοι προβλέπουν τον θάνατο. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν νιώθουν πότε πλησιάζει το τέλος.

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι οι σκύλοι είναι πολύ παρατηρητικοί και έχουν αναπτυγμένες κάποιες αισθήσεις τους όπως είναι η όσφρηση και ακοή. Μπορεί να μυρίσουν κάποια ασθένεια, τις ορμόνες του σώματος που αλλάζουν. Μπορούν να ακούσουν τους παλμούς της καρδιάς να πέφτουν, την αναπνοή ενός ανθρώπου να γίνεται ολοένα και πιο αδύναμη. Μπορούν να αισθανθούν την αγωνία και το άγχος κάποιου γιατί έχουν τρομερή ενσυναίσθηση. Ίσως γι’ αυτό να πηγαίνουν κοντά σε κάποιον που θα φύγει από τη ζωή.

Πηγή: topetmou.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα