zesti
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ/INTIME NEWS
Τι αποφάσεις ελήφθησαν για τον καύσωνα ανά υπουργείο

Σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, αποφασίστηκαν δράσεις ανά υπουργείο και συναρμόδιους φορείς για τον καύσωνα, αλλά και τον κίνδυνο πυρκαγιών που είναι πολύ υψηλός σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Κορινθία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις (με εναέρια και επίγεια μέσα), σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Στρατό είναι σε επιφυλακή.

Επίσης αποφασίστηκε η επιφυλακή των υπουργείων και των φορέων και η λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

  • Σε ετοιμότητα ΕΚΑΒ, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας.
  • Έχει ζητηθεί από τους Δήμους να έχουν ανοιχτές τις κλιματιζόμενες αίθουσες και έχουν ήδη εκδοθεί λοιπές οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα στην εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  • εγκύκλιος για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, τη διδασκαλία και για τις αθλητικές δραστηριότητες με παραπομπή στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.
  • Ως προς την διεξαγωγή των Πανελληνίων την Τετάρτη στα Γενικά Λύκεια και την Πέμπτη στα ΕΠΑΛ., θα ληφθεί μέριμνα χορήγησης θεμάτων όσο το δυνατόν νωρίτερα (08:30).
  • Οι Δήμοι οι οποίοι έχουν την ευθύνη των σχολικών αιθουσών και εγκαταστάσεων έχουν ενημερωθεί να μεριμνήσουν σχετικά για τη λήψη μέτρων ηλιοπροστασίας και απάμβλυνσης των συνεπειών του καύσωνα με λήψη εφικτών και ενδεδειγμένων μέτρων. Έχει ήδη απευθυνθεί σύσταση για ηλιοπροστασία (κουρτίνες) και διεξαγωγή των εξετάσεων σε αίθουσες που είναι πιο σκιερές και δροσερές, καθώς και για εξεύρεση ανεμιστήρων, όπου δεν υφίστανται.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Έκδοση αναλυτικής εγκυκλίου με συστάσεις για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται σε υπαίθριες χειρωνακτικές εργασίες καθώς και συγκεκριμένα μέτρα για αναστολή/ παύση εργασιών στις υπαίθριες εργασίες, όπως delivery.
  • Επίσης σύσταση για εξ΄αποστάσεως εργασία.
  • Μέχρι τώρα αυτές οι εγκύκλιοι είναι σε επίπεδο συστάσεων, θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση μέχρι αύριο το πρωί (μετά από ενημέρωση από τον Κολυδά) με επιμέλεια του Υπουργείου Εργασίας για έκτακτα υποχρεωτικά μέτρα αναστολής/παύσεως εργασιών σε συγκεκριμένες περιοχές που θα αναπτυχθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες τις ώρες 12:00-17:00.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

(Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης): έκδοση εγκυκλίου για τηλεργασία ευπαθών ομάδων.

Προβλέπεται επίσης ειδική άδεια και λήψη πρόσθετων μέτρων ευέλικτου ωραρίου κλπ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Περιφέρεια Κρήτης: Απαγόρευση δυνατότητας πρόσβασης στα φαράγγια και λοιπές επικίνδυνες διαδρομές προς αποφυγή της έκθεσης των περιπατητών σε κίνδυνο ζωής.

Όλα τα φαράγγια πρέπει να παραμείνουν κλειστά Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Θέση σε λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων κανονικά ήδη από αύριο και έγγραφη ενημέρωση όλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων ως προς τον επερχόμενο καύσωνα και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

  • Έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για παροχή συνδρομής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχέδια τόσο αναφορικά με τα μηχανήματα έργου όσο και με το προσωπικό.
  • Ανεπτυγμένα μηχανήματα σε Ελικώνα και Αιγάλεω για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.
  • Περιπολίες.

ΕΛΑΣ

  • Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα στις περιοχές υψηλού κινδύνου.
  • Με μέριμνα της ΕΛΑΣ θα ελεγχθεί η αναστολή της πρόσβασης σε άλση και πάρκα.

ΔΕΔΔΗΕ

  • Σε επιφυλακή εργολάβοι και προσωπικό.
  • Δεν θα γίνονται αυτές τις ημέρες διακοπές ρεύματος για εργασίες.

ΑΔΜΗΕ

  • Διασφαλίζουμε επάρκεια ισχύος.
  • Σε αυξημένη επιφυλακή τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης.

Επί ποδός ο Στρατός για την επιτήρηση των περιαστικών δασών

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (επιπέδου 4) προβλέπει για σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Κορινθία, η Πολιτική Προστασία.

Υπό τα δεδομένα αυτά το ΓΕΕΘΑ, έχει προχωρήσει το σχεδιασμό για να συνδράμει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με περίπολα για την επιτήρηση των περιαστικών δασών της Αττικοβοιωτίας.

Συνολικά 23 περίπολα 12ωρης λειτουργία (46 εν συνόλω) με ανάλογα μέσα και εξοπλισμό για επικοινωνία, διοικητική μέριμνα και παρατήρηση ημέρα και νύχτα, θα βρίσκονται στα δάση γύρω από την Αττική και τη Βοιωτία, ενώ υπάρχει συντονισμός με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, τους τοπικούς διοικητές και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Πιο αναλυτικά, από το ΓΕΣ θα υπάρχουν 4 περίπολα σε Αττική και 8 σε Βοιωτία, από το ΓΕΝ 4 περίπολα στην Αττική, από το ΓΕΑ 4 περίπολα στην Αττική και από τη ΔΕΠ 3 περίπολα σε Αττική συν 2 στην Εύβοια.

Παράλληλα έχει γίνει σχεδιασμός διασποράς σε θέσεις συγκοινωνιακών κόμβων και μηχανημάτων του Μηχανικού για επέμβαση αν απαιτηθεί, ενώ τα αεροπορικά μέσα βρίσκονται σε διασπορά για ετοιμότητα και συνδρομή σύμφωνα με σχεδιασμό.

Ανάλογος σχεδιασμός συνδρομής και υλοποίηση δράσης γίνεται και σε όλη την Επικράτεια σε συντονισμό με Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα