ipnos
Ποιος από τους δύο τρόπους προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα στον οργανισμό μας

Ένας ποιοτικός ύπνος προετοιμάζει κατάλληλα τον οργανισμό μας για μία παραγωγική μέρα δίνοντας στον οργανισμό μας την ανάπαυση που τόσο χρειάζεται. Ο ύπνος έχει κυρίαρχο ρόλο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και στα επίπεδα της ενέργειάς σου μέσα στην ημέρα. Πόσες φορές έχεις ακούσει φίλους να παραπονιούνται ότι τους λείπει ύπνος ή ότι δυσκολεύονται να σηκωθούν κάθε πρωί;

O ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία μας και σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ύπνου, τον πιο ευεργετικό ύπνο τον κάνετε όταν κοιμάστε εντελώς γυμνοί. Ακόμα κι αν έξω έχει παγωνιά.

Κατ’ αρχάς, η επαφή δέρμα με δέρμα με τον σύντροφό σας αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης (ή αλλιώς ορμόνης της αγάπης, της γαλήνης και της ευεξίας). Αυτή με τη σειρά της βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η ωκυτοκίνη απελευθερώνεται από τον εγκέφαλό σας όταν αισθάνεστε κοντά σε κάποιον, όπως όταν τον αγκαλιάζετε, κάνετε σεξ ή απλώς είστε ερωτευμένοι μαζί του.

Σύμφωνα με μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Psychology, η ωκυτοκίνη πυροδοτεί την απελευθέρωση του κολπικού νατριουρητικού πεπτιδίου (ANP), μια πεπτιδικής φύσης ορμόνη που συντίθεται από κύτταρα του τοιχώματος των κόλπων της καρδιάς, Η εν λόγω ορμόνη αυξάνει τη νεφρική αποβολή του νατρίου, ελαττώνοντας τον όγκο του αίματος και την αρτηριακή πίεση. Ασκεί επίσης και αγγειοδιασταλτική δράση, ελαττώνοντας περαιτέρω την αρτηριακή πίεση.

Υπάρχουν και άλλα εκπληκτικά πράγματα που συμβαίνουν όταν «βγαίνετε από τα ρούχα σας» κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ενδεχομένως να πρόκειται για πιο έμμεσα οφέλη, αλλά αυτό δεν τα καθιστά λιγότερα σημαντικά, όπως τονίζεται στο Healthdigest.

Όταν κοιμάστε χωρίς ρούχα, αποφεύγετε την υπερθέρμανση. Έτσι, ο γυμνός ύπνος προάγει την παραγωγή καφέ λίπους στα όργανά μας. Πρόκειται για τον τύπο λίπους που σχετίζεται με την ενίσχυση της μεταβολικής υγείας. Κατά κύριο λόγο, έχουμε δύο είδη λίπους στο σώμα μας: λευκό λίπος και καφέ λίπος.

Ενώ το λευκό λίπος έχει να κάνει με την αποθήκευση περίσσειας ενέργειας, που αν συσσωρευτεί σε μεγάλο βαθμό οδηγεί σε παχυσαρκία, το καφέ λίπος είναι το είδος λίπους που καίει θερμίδες καθώς προσπαθεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες πυροδοτούν την παραγωγή καφέ λίπους. Και συνεχίζουμε: Περισσότερο καφέ λίπος σημαίνει επίσης μειωμένο κίνδυνο διαβήτη και παχυσαρκίας, δύο παθήσεις που συνδέονται με τις καρδιακές παθήσεις.

Επιπλέον, καθώς ο γυμνός ύπνος αποδεδειγμένα προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και χαλαρότητα, η συνολική ποιότητα του ύπνου σας μπορεί να βελτιωθεί. Ο ποιοτικός ύπνος σχετίζεται με καλύτερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και την υγεία της καρδιάς. Η αϋπνία και η κακή ποιότητα ύπνου μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό σας, της ορμόνης του στρες. Μπορεί επίσης να διαταράξει το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού, προάγοντας την υπερκατανάλωση τροφής και την κόπωση που αποτελεί εμπόδιο για άσκηση. Πρόκειται για ένα ντόμινο συνεπειών από την έλλειψη ύπνου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κακοκαιρία
Με τρία... πρόσωπα ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα: «Από τη θερμή εισβολή στα μπουρίνια»
«Από τη θερμή εισβολή στα μπουρίνια» – Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια για την επόμενη εβδομάδα
Με τρία... πρόσωπα ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα: «Από τη θερμή εισβολή στα μπουρίνια»
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Σχολεία: Σύσταση των νέων οργανικών θέσεων στο πλαίσιο της κατανομής των επικείμενων νέων μόνιμων διορισμών
Κατατίθεται η διάταξη για νέες οργανικές θέσεις στη Βουλή τη Δευτέρα 01.07.2024 σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας;
Σχολεία: Σύσταση των νέων οργανικών θέσεων στο πλαίσιο της κατανομής των επικείμενων νέων μόνιμων διορισμών