καύσωνας
«Καμπανάκι» Ζερεφού για τον καύσωνα - Να είμαστε σε εγρήγορση για φωτιές

Ο καύσωνας μπορεί να υποχωρεί το Σαββατοκύριακο, αλλά σύμφωνα με τον κ. Ζερεφό μας περιμένει ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι. Ο Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραµµατέας της Ακαδηµίας Αθηνών, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Τετάρτης και όπως δήλωσε «ο καύσωνας αυτός είναι προοίμιο ενός «καυτού» καλοκαιριού».

«Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούμε τον Ιούνιο, δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Όχι δεν αποτελούν έκπληξη οι θερμοκρασίες αυτές, θυμάμαι όταν ήμουν φοιτητής στην Αθήνα υπήρχαν τέτοιοι καύσωνες, μικροί. Ίσως είναι προοίμιο ενός “καυτού” καλοκαιριού».

«Όλες οι ενδείξεις είναι ότι όλα είναι ζεστά. Τόσο η Μεσόγειος όσο και ο Ατλαντικός, όσο και ο Ειρηνικός είναι υπέρθερμες, κάτι που δεν προμηνύει ένα δροσερό καλοκαίρι. Το θέμα είναι κατά πόσο θα μας έρθουν άλλοι καύσωνες. Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε το πρόβλημα με την ξηρασία του εδάφους. Η σχετική υγρασία του εδάφους, ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Ελλάδα είναι κάτω από 10%» περιέγραψε και τόνισε ότι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την έναρξη και διάδοση δασικών πυρκαγιών.

«Είδαμε τι πάθαμε πέρυσι, είδαμε τι πάθαμε το ’21 και καλό είναι να είμαστε σε εγρήγορση» επεσήμανε ο καθηγητής φυσικής της ατμόσφαιρας που κλείνοντας είπε ότι αν προσέξουμε όλοι θα βγάλουμε ένα καλοκαίρι, «θερμό αλλά ανεκτό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα