Συνελήφθη ο Κορκονέας μετά την αναίρεση του ελαφρυντικού - Θα οδηγηθεί στη φυλακή
Συνελήφθη στη Μάνη ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε κοινότητα του δήμου Δυτικής Μάνης, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Οι αστυνομικοί εκτελούσαν ένταλμα μετά την αναίρεση για δεύτερη φορά του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Θα επιστρέψει στις φυλακές Δομοκού

Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, δεν έφερε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ενώ αναμένεται να επιστρέψει στις φυλακές Δομοκού.

Για τέταρτη φορά στο εδώλιο

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα καθίσει για τέταρτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να κριθεί εκ νέου αν θα πρέπει ή όχι να του αναγνωριστεί το επίμαχο ελαφρυντικό το οποίο του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της δεύτερης αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο για την αναγνώριση του ελαφρυντικού από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια, ποινή με την οποία ο Κορκονέας είχε τιμωρηθεί σε πρώτο βαθμό από το Μεικτό ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισας.

Οι ανώτατοι δικαστές έκαναν δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το κρίσιμο ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού σύννομου βίου στον κατηγορούμενο.

Το γεγονός αυτό οδηγεί εκ νέου τον πρώην ειδικό φρουρό ενώπιον της δικαιοσύνης. Μετά την αναίρεση εξαφανίζεται η απόφαση του Εφετείου και αναβιώνει η πρωτόδικη απόφαση για τον καταδικασθέντα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πλακι
Σκληρή απάντηση Πλακιά σε Βορίδη - «Βάζετε και τον εαυτό σας στο κάδρο των ευθυνών»
«Πιο τίμιο να κοιτάξετε τη δουλειά σας παρά να προσπαθείτε να μειώσετε όλους εμάς», λέει ο Πλακιάς στο Βορίδη
Σκληρή απάντηση Πλακιά σε Βορίδη - «Βάζετε και τον εαυτό σας στο κάδρο των ευθυνών»
panelladikes
Πανελλήνιες 2025: Νέος ακαδημαϊκός χάρτης για αποφοίτους ΕΠΑΛ - Οι σχολές και τα τμήματα πρόσβασης
Καθορίστηκαν οι σχολές και τα τμήματα για την πρόσβαση αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Πανελλήνιες 2025: Νέος ακαδημαϊκός χάρτης για αποφοίτους ΕΠΑΛ - Οι σχολές και τα τμήματα πρόσβασης