Μινιόν
Αρχίζει η επαναλειτουργία του Μινιόν μετά από 26 χρόνια – O κήπος με θέα την Ακρόπολη

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να πάρει ζωή το Μινιόν μετά από 26 και πλέον χρόνια.

 Όπως είπε ο project manager του έργου, Λευτέρης Ελευθεριάδης στο ypodomes.com που επισκέφθηκε το υπό ανακαίνιση κτίριο, ο 5ος όροφος του κτιρίου που φιλοξενούσε το ιστορικό πολυκατάστημα, θα ξεκινήσει να λειτουργεί με την πρώτη ομάδα εργαζομένων της ΔΕΗ να μεταφέρεται σε αυτό.

Η παράδοση στην ορόφου από την Dimand πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες και είναι μόνο η αρχή της σταδιακής επαναλειτουργίας του κτιρίου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Πατησίων. Εκεί έχουν ήδη τοποθετηθεί παρατεταγμένα γραφεία έτοιμα να υποδεχθούν τους πρώτους εργαζόμενους.

Στα τέλη Ιουλίου εκτιμάται πως θα παραδοθούν ο 6ος και ο 7ος όροφος για να μεταφερθούν και νέα τμήματα της μεγάλης ενεργειακής εταιρείας της χώρας. Τις εργασίες διαμόρφωσης τις εκτελεί η Dimand και τελικά επελέγη ένας open plan σχεδιασμός σε βιομηχανικό στυλ καθώς τόσο οι εσωτερικές κολώνες όσο και τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα είναι εμφανή, με το γκρι να κυριαρχεί στο εσωτερικό.

Γραφεία όμως θα είναι και ο 3ος και ο 4ος όροφος καθώς εδώ και καιρό έχει κλείσει η συμφωνία για τη μεταφορά των γραφείων της εταιρείας Zara. Εδώ βρισκόμαστε σε φάση οριστικοποίησης του layout του χώρου για να ξεκινήσει στη συνέχεια η επένδυση και τα αρχιτεκτονικά τελειώματα. Η μεταφορά των γραφείων της Zara υπολογίζεται όπως ενημερώνει ο κ.Ελευθεριάδης στα τέλη του έτους.

Στο ανακαινισμένο σύγχρονο κτίριο που φιλοξενούσε το Μινιόν, οι χώροι έχουν δύο διακριτές λειτουργίες. Η πρώτη αφορά την λειτουργία των γραφείων από τον 3ο μέχρι τον 7ο όροφο και έχει την δική της είσοδο στην συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Πατησίων.

Η δεύτερη λειτουργία του κτιρίου θα παραμείνει εμπορική και αυτή τη φορά αποκλειστικά από τη Zara. Η πολυεθνική εταιρεία έχει μισθώσει το υπόγειο, το ισόγειο, στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο. Αυτή την χρονική στιγμή όπως σημειώνει ο project manager του έργου ολοκληρώνονται οι εργασίες στο εσωτερικό προκειμένου από τις αρχές Φθινοπώρου να έρθει ο retailer και να ξεκινήσει τις εσωτερικές επενδύσεις.

Τα εγκαίνια του συνολικά ανακαινισμένου κτιρίου εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του έτους.

Ένας κήπος με θέα την Ακρόπολη

Κάτι που δεν θα μπορέσει να δει ο επισκέπτης των καταστημάτων αλλά θα έχουν την δυνατότητα οι χρήστες των γραφείων είναι στην ταράτσα του κτιρίου η παρουσία πρασίνου.

Κήπος Μινιόν

Η μεγαλύτερη επιφάνεια καλύπτεται από έναν μεσογειακό κήπο με φυτά, θάμνους και δέντρα που πρασινίζει το κτίριο και που οι τυχεροί ένοικοι θα μπορούν να το επισκέπτονται. Tην φυτοτεχνική μελέτη την έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία ΑΓΡΟΠΟΛΙΣ.

Αυτός ο κήπος έχει μια προνομιακή θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό και προσθέτει ένα πράσινο χρώμα στο γκρίζο που περιβάλλει το κτίριο. Πράσινο όμως θα είναι στο σύνολό του το κτίριο καθώς εντάσσεται στον σχεδιασμό για να αποκτήσει πιστοποίηση κατά LEED Gold ενώ θα είναι ενεργειακής κλάσης Α καθώς θα έχει ιδιαίτερα χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Το Μινιόν επιστρέφει λοιπόν “πράσινο” και με νέα ταυτότητα.

Πηγή: ypodomes.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astinomia-peripoliko
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
trimperis
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master
Ένα αναβαθμισμένο 5ετές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα δώσει ισχυρότερα εφόδια
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master