βαρη φωτια
Φώτο: Intime News
Στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Ρέστη στη Σαλαμίνα να είναι σε ετοιμότητα- Ανατράπηκε όχημα της πυροσβεστικής, τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στη Σαλαμίνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση μεταξύ των περιοχών Γαλήνης και Αγίου Ιωάννη.

Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα στις 11:11 στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Ρέστη στη Σαλαμίνα να είναι σε ετοιμότητα.

Ανατράπηκε όχημα της πυροσβεστικής, τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του

Ατύχημα με όχημα της πυροσβεστικής σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα της πυροσβεστικής ανετράπη κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες κατά τη μετάβασή του στο σημείο που είχε εκδηλωθεί η φωτιά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την ανατροπή του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του, ο οποίος είναι σε κατάταση σοκ από το τροχαίο.

Τον τραυματία πυροσβέστη παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.

Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά - Διάσπαρτες εστίες σε Λάττα και Πρόδρομο

Χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με τη. Πυροσβεστική είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία.

Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από τη. Τοπική αυτοδιοίκηση. Από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη και Κρανίδι

Με τον πύρινο εφιάλτη πάλευαν κατά τη διάρκεια της νύκτας οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας μαζί με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και οι εθελοντές καθώς συνέχιζε να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Μαστραντώνη Αχαΐας και που λόγω της μεγάλης δυναμικής που ανέπτυξε επεκτάθηκε στην Ηλεία.

Στην περιοχή συνέχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα δύο κύρια μέτωπα που απασχολούσαν ήταν αυτό στον Πρόδρομο και την Λάτα. Στις πυρκαγιές στην Ηλεία επιχειρούσαν 154 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις εναέριες ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Καλύτερη ήταν η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία οριοθετήθηκε χθες το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα.

Στο μεταξύ χθες το βράδυ λίγο πριν τις 11 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι της Ύδρας. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα, 5 εθελοντές και ένα ελικόπτερο.

Στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες είναι σε ύφεση. Στην πυρκαγιά αυτή παραμένουν και επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα στη Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας) και Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα