Ηλιοθεραπεία
«Δεν έχουμε εκπαιδευτεί να αντέχουμε περισσότερο τον ήλιο. Ο ήλιος είναι ο ίδιος και λίγο χειρότερος από ό,τι ήταν παλιά. Έχουν αλλάξει άλλα πράγματα όμως, ο πληθυσμός γηράσκει, έχει αλλάξει το lifestyle μας»

Τις επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα εξέτασε η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας VITA» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Δερματολόγοι εξηγούν πώς έχει γίνει ο ήλιος περισσότερο «επιθετικός» και επικίνδυνος τα τελευταία χρόνια και περιγράφουν τις βλάβες από τις οποίες κινδυνεύει το δέρμα μας, εάν δε λάβουμε έγκαιρα μέτρα. Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι το μοντέλο Μαριαγάπη Ξυπολιά, η οποία χρειάστηκε πρόσφατα να αφαιρέσει μία επικίνδυνη ελιά από την πλάτη της.

«Πήγα στον δερματολόγο μου, μου είπε βγαίνει ‘χθες’, φρίκαρα. Για άλλο πράγμα πήγα και αλλού κατέληξα. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει πάρα πολλές ελιές. Πήγα για μια άλλη που φαινόταν λίγο επικίνδυνη. Είχα ψάξει λιγάκι μόνη μου την επικινδυνότητα, είχα δει ότι κάποιες ελιές που είναι ανομοιόμορφες και άλλο χρώμα μπορεί να προκαλέσουν κάποιο θέμα. Έγινε η αφαίρεση δύο μέρες μετά τη διάγνωση και περίπου έναν μήνα μετά, μου λέει ο γιατρός ότι πάλι καλά που την βγάλαμε. Έγινε βιοψία και το γλιτώσαμε».

Στην εκπομπή μιλά και η δερματολόγος Ελένη Λάζου. «Δεν έχουμε εκπαιδευτεί να αντέχουμε περισσότερο τον ήλιο. Ο ήλιος είναι ο ίδιος και λίγο χειρότερος από ό,τι ήταν παλιά. Έχουν αλλάξει άλλα πράγματα όμως, ο πληθυσμός γηράσκει, έχει αλλάξει το lifestyle μας».

Η κα Λάζου αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αλλά και τη σημασία που έχει η τακτική επίσκεψη στον γιατρό μας προκειμένου να εξετάζουμε τους σπίλους μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κύκλωμα δημοτικών αστυνομικών
Κύκλωμα δημοτικών αστυνομικών εκβίαζε καταστηματάρχες: Ζητούσαν «δωράκια» για να μην κόψουν πρόστιμα
Συνελήφθησαν δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι για εκβίαση καταστηματαρχών - 14 συλλήψεις
Κύκλωμα δημοτικών αστυνομικών εκβίαζε καταστηματάρχες: Ζητούσαν «δωράκια» για να μην κόψουν πρόστιμα