Εκτέλεση τοπογράφου στο Ψυχικό
Ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών βρέθηκε ο άνθρωπος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου στο Ψυχικό

Ο 44χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του 54χρονου στο Ψυχικό, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (07/07), πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (11/07). Βέβαια, ο ίδιος αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Κυριακής (07/07), όπου αρχικά οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές Αρχές σε βάρος του με βάση το υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί.

Εν συνεχεία, ο 44χρονος που, σύμφωνα με την δικογραφία, είναι αυτός που εκτέλεσε με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς τον τοπογράφο, οδηγήθηκε στον Ανακριτή από ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του έναντι της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι οδήγησε στη σύλληψή του

Ο βασικός ύποπτος που προσήχθη το απόγευμα της Παρασκευής (05/07), μαζί με τη σύντροφό του ενώ ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί, πλέον έχει συλληφθεί. Άλλωστε, οδηγός για την αρχική προσαγωγή και μετέπειτα σύλληψη του βασικού υπόπτου, αφού εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα το Σάββατο (06/07), ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές Αρχές. Η σύντροφος του συλληφθέντα ανακρίνεται από την Αστυνομία, αλλά δεν έχουν προκύψει στοιχεία σε βάρος της μέχρι αυτή τη στιγμή.

Επί της ουσίας, πρόκειται για 44χρονο Έλληνα, παλιό γνώριμο των Αρχών από την εμπλοκή του σε άλλες υποθέσεις. Στο ποινικό του μητρώο, μάλιστα, συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή του στην απαγωγή γνωστού επιχειρηματία.

Μάλιστα, έγινε και έρευνα στο σπίτι του υπόπτου μήπως και μπορέσουν να εντοπιστούν παρόμοια ρούχα, με εκείνα που φορούσε ο εκτελεστής την ημέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Ψυχικά, με βάση τα βίντεο που έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. Επίσης, έχουν κατασχεθεί τόσο τα κινητά τηλέφωνα των δύο προσαχθέντων, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του υπόπτου, προκειμένου να δουν αν υπήρχαν επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο.

Ακόμα, αναμένεται να ζητηθεί και άρση απορρήτου, προκειμένου να διερευνηθεί το στίγμα που εξέπεμπε το κινητό τηλέφωνου του βασικού υπόπτου τις κρίσιμες ώρες κατά τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Τα γάντια και τα 4 κινητά τηλέφωνα

Η Αστυνομία ανέλυσε 80 βίντεο τα οποία υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή όπου ο 54χρονος τοπογράφος κινείτο στο Ψυχικό. Ο εκτελεστής, με την επιστροφή του προς την περιοχή του Ζωγράφου, φαίνεται πως άλλαξε το σκούτερ το οποίο χρησιμοποίησε για τη δολοφονία και μπήκε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ στην ίδια περιοχή όπου εκεί υπήρχε η δική του μηχανή.

Επίσης, όπως ανέφερε η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του MEGA, σε βάρος του συλληφθέντα και της συντρόφου δεν έχουν βρεθεί χρήματα ή ενοχοποιητικά στοιχεία, όμως εχουν βρεθει τέσσερα κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες SIM. Ως εκ τούτου, από την ανακληση των στοιχεριων, ενδεχομένως να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, με ποιον επικοινώνησε ο 44χρονος. Στο σπίτι του στου Ζωγράφου έχουν βρεθεί και γάντια, τα οποία εξετάζεται αν είναι αυτά που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής του τοπογράφου με 20 σφαίρες.

«Βρέθηκαν συσχετισμοί με την Greek Mafia»

Πάντως, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, εκτίμησε πως η ΕΛ.ΑΣ. είναι κοντά στα ίχνη του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό. Χαρακτηριστικά, την Κυριακή (07/07) είπε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του MEGA το εξής: «Ο φερόμενος ως δράστης πιάστηκε μετά από πάρα πολλές εξειδικευμένες έρευνες και αξιοποιήσεις πληροφορίας και ακολουθήθηκε μετά τη δολοφονία κάμερα-κάμερα και στενό- στενό που πήγε στη σύντροφό του στου Ζωγράφου. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα πήγαινε στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος". Ο φερόμενος ως δράστης είναι στα χέρια της Αστυνομίας, είναι πολύ σοβαρός και βαρύς ποινικός, δεν "ανοίγει το στόμα του" καθόλου, όπως περίμεναν στην ΕΛ.ΑΣ.. Και βεβαίως εμπλουτίστηκε με άλλα δύο άτομα το κλιμάκιο που βρίσκεται στην Μύκονο, διότι είναι κοντά στα ίχνη του ανθρώπου που ενδεχομένως να έδωσε την εντολή, που συνεννοείτο με τον 44χρονο».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Βρέθηκαν ειδικοί συσχετισμοί με την Greek Mafia, από την στιγμή που ο φερόμενος ως δράστης είναι ποινικός και η μεγαλύτερη "κηλίδα" πάνω του είναι η απαγωγή του Παναγοπούλου, και τότε είχε ειπωθεί πως τα χρήματα από την απαγωγή του, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ, είχαν πάει στην Greek Mafia μέσω ενός στελέχου της Greek Mafia, το οποίο εκτελέστηκε στο σπίτι του, στο εξοχικό του μπροστά στην οικογένειά του. Τώρα, το επόμενο βήμα θα είναι να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός. Υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα άτομα. Έχουν ανοιχτεί οι κάρτες SIM και τίθενται σε παρακολούθηση άλλα τέσσερα άτομα στη Μύκονο και σήμερα κιόλας αναμένονται εξελίξεις».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

gripi-meth-800x460.jpg
Εκπαιδευτικός αγωνίζεται για τον γιο της – Πάσχει από αυτοάνοση εγκεφαλίτιδα με φαρμακοανθεκτικές επιληπτικές κρίσεις
Έκκληση για οικονομική υποστήριξη της εκπαιδευτικού από την ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου
Εκπαιδευτικός αγωνίζεται για τον γιο της – Πάσχει από αυτοάνοση εγκεφαλίτιδα με φαρμακοανθεκτικές επιληπτικές κρίσεις
louketo-sxoleio.jpg
Υποβάθμιση σχολείου: «Για να γίνει μείωση προσωπικού το σχολείο μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω»
«Για να γίνει μείωση προσωπικού, τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται ως αριθμοί, οι τάξεις συνενώνονται και τα σχολεία όπως το δικό μας οδηγούνται...
Υποβάθμιση σχολείου: «Για να γίνει μείωση προσωπικού το σχολείο μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω»