ταξη σχολείο ειδική αγωγή
Τι έδειξε έρευνα για τη σόγια και το πώς βοηθά τα παιδιά να έχουν καλύτερες επιδόσεις στην τάξη

Η σόγια και τα προϊόντα σόγιας είναι πλούσια σε ισοφλαβόνες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη μνήμη στους ενήλικες. Ωστόσο, δεν είχαν γίνει καθόλου έρευνες για το πώς επηρεάζουν τα παιδιά.

Μια διατροφή πλούσια σε σόγια μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά στην τάξη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα παιδιά ηλικίας 7 έως 13 ετών η διατροφή των οποίων περιλάμβανε περισσότερες ισοφλαβόνες ήταν πιο προσεκτικά και είχαν καλύτερες ικανότητες σκέψης.

Η σόγια και τα προϊόντα σόγιας είναι πλούσια σε ισοφλαβόνες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη μνήμη στους ενήλικες. Ωστόσο, δεν είχαν γίνει καθόλου έρευνες για το πώς επηρεάζουν τα παιδιά.

Η νέα μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής (ASN) στο Σικάγο, ρίχνει φως στα οφέλη της σόγιας για τα παιδιά και τον παιδικό εγκέφαλο.

Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από μία μελέτη στην οποία συμμετείχαν 128 παιδιά. Υπολόγισαν πόσο σόγια έτρωγε κάθε παιδί μέσα από εβδομαδιαία αρχεία διατροφής, όπως και ποσότητες βιταμινών, μικροθρεπτικών και μακροθρεπτικών συστατικών και ισοφλαβονών.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεστ με χαρτί και μολύβι, προσαρμοσμένα στο επίπεδο κάθε τάξης, για να μετρήσουν τη διανοητική ικανότητα των παιδιών. Ενώ τα παιδιά έκαναν μια άσκηση αντιστοίχισης μέσω υπολογιστή, κατέγραψαν επίσης τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων για να μετρήσουν το εύρος της προσοχής και τη διανοητική ταχύτητα.

Παρ’ όλο που όλα τα παιδιά έτειναν να καταναλώνουν μικρές ποσότητες πλούσιας σε ισοφλαβόνες σόγιας, εκείνα που έτρωγαν μεγαλύτερη ποσότητα έδειξαν να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα στις εργασίες προσοχής και να επεξεργάζονται ταχύτερα τις πληροφορίες.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία σχέση μεταξύ της πρόσληψης σόγιας και της γενικής πνευματικής ικανότητας.

Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες έτρωγαν 1,33 χιλιοστόγραμμα (mg) ισοφλαβονών την ημέρα, τις οποίες οι ερευνητές περιέγραψαν ως «σχετικά χαμηλή ποσότητα».

Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι ερευνητές, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον αντίκτυπο που έχει η κατανάλωση σόγιας στις γνωστικές ικανότητες των παιδιών και την ακριβή ποσότητα από ισοφλαβόνες που απαιτείται για να επιτευχθούν ταχύτεροι χρόνοι απόκρισης θα απαιτηθούν παρεμβατικές προσεγγίσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sex
Σεξ: Πόσα λεπτά θεωρούνται ιδανικά; Η απάντηση θα σας εκπλήξει
Κατά μέσο όρο, γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται σε σχέση αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά διαρκούν 11 και 13 λεπτά αντίστοιχα, όπως...
Σεξ: Πόσα λεπτά θεωρούνται ιδανικά; Η απάντηση θα σας εκπλήξει