τρενο
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι ζητάνε οι συγγενείς των θυμάτων

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστύχημα στα Τέμπη, μετά το αίτημα που κατέθεσαν μέσω των συνηγόρων τους συγγενείς των θυμάτων.

Οι οικογένειες ζητάνε την άρση απορρήτου επικοινωνιών για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας.

Ποιους αφορά το αίτημα

Το αίτημα για άρση απορρήτου των επικοινωνιών αφορά τον Χρήστο Τριαντόπουλο, τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, καθώς και τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. Σημειώνεται ότι σε βάρος του κ. Αγοραστού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αναφορικά με το «μπάζωμα» στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη

Όπως αναφέρουν στο υπόμνημά τους οι συγγενείς θυμάτων των Τεμπών «βάσιμα πιστεύουμε ότι για την πλήρη διερεύνηση και διακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος, πρέπει να διαταχθεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση ‘μπάζωμα’». «Ειδικότερα για τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που, ως εκ της θέσεως, η εμπλοκή του ήταν καθοριστική, καθώς και του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού» προσθέτουν, μέσω των δικηγόρων τους. 

Καταγγέλλουν επίσης «αλόγιστη προσπάθεια αλλοίωσης των συνθηκών του εγκλήματος», ενώ κάνουν λόγο για σοβαρά ζητήματα νομιμότητας στο μπάζωμα κατά το οποίο «υλικά, σίδερα, και διάφορα αντικείμενα θανόντων και τραυματισμένων, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στις θέσεις ‘Κουλούρι’ και ‘Πηγάδια’ μαζί με υπολείμματα και κτερίσματα θανόντων και τραυματισμένων». 

Τα 4 κρίσιμα ερωτήματα

Μάλιστα, οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη θέτουν τα εξής τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα:

  • Ποιος εισαγγελέας έδωσε εντολή και επόπτευε την επιχείρηση μεταφοράς των υλικών, από το χώρο του εγκλήματος, αλλοιώνοντας τις συνθήκες του δυστυχήματος;
  • Υπήρξε αδήλωτη μεταφορά χημικών ουσιών που συνετέλεσαν στην έκρηξη και την πυρκαγιά; Ποια η εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων υπηρεσιών στην επιχείρηση ‘μπαζώματος’ και από ποιους εποπτεύονταν η επιχείρηση αυτή;
  • Κρατήθηκαν πρακτικά για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης, διότι επί 3ήμερο μεταφέρονταν υλικά στη θέση ‘Κουλούρι’ και στα ‘Πηγάδια’ Τεμπών Λάρισας.
  • Τι εντολές έλαβαν οι επικεφαλής του ‘τριχοτομημένου ΟΣΕ’ από την πολιτική ηγεσία;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα