Γιαούρτι
Γιαούρτι: Ο σωστός τρόπος για να διατηρηθεί φρέσκο

Μήπως κάνετε αυτό το συνηθισμένο λάθος όταν αποθηκεύετε γιαούρτι στο ψυγείο; Μάθετε πώς πρέπει να το αποθηκεύσετε σωστά για να διατηρηθεί φρέσκο. Το γιαούρτι είναι από τα βασικά τρόφιμα που έχουμε στο σπίτι, αλλά φαίνεται πως οι περισσότεροι μπορεί να το αποθηκεύουμε λάθος.

Είναι ένα προϊόν που αγοράζουμε συχνά και το διατηρούμε στο ψυγείο, καθώς αποτελεί ένα υπέροχο σνακ και χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλές συνταγές. Ωστόσο, υπάρχει ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν αποθηκεύουν το γιαούρτι στο ψυγείο χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά το γιαούρτι στο ψυγείο για να διατηρηθεί φρέσκο

Σύμφωνα με το Respect Foodτο γιαούρτι δεν πρέπει να φυλάσσεται στην πόρτα του ψυγείου, αλλά στα ράφιαΔιασφαλίστε τη φρεσκάδα του γιαουρτιού σας αποθηκεύοντάς το στο πίσω μέρος του ψυγείου, όπου η θερμοκρασία παραμένει σταθερά δροσερή. Λόγω της ευαισθησίας του, ακόμη και οι μικρές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής του και να το κάνουν να χαλάσει ή να χάσει τη φρεσκάδα του πιο γρήγορα.

Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αποθήκευση αυτού του γαλακτοκομικού προϊόντος είναι η μόλυνση, γι’ αυτό είναι σημαντικό να το σερβίρετε σωστά όταν το τρώτε από ένα μεγάλο δοχείο. Αντί να το καταναλώνετε απευθείας από το δοχείο, σερβίρετε το γιαούρτι σας σ’ ένα μπολ πριν το φάτεΒεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα καθαρό κουτάλι κάθε φορά για να αποφύγετε τη βακτηριακή μόλυνση μέσα στο δοχείο.

Τι δεν πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε το γιαούρτι

Είναι επίσης σκόπιμο να αποφύγετε την ανάμειξη φρέσκου γιαουρτιού με οποιοδήποτε έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως. Μόλις ανοιχτεί ένα δοχείο γιαουρτιού, χρησιμοποιήστε ένα αεροστεγές δοχείο για να το προστατέψετε από έντονες οσμές. Ενώ μπορείτε να το διατηρήσετε στο αρχικό του δοχείο, φροντίστε να το σφραγίσετε με το καπάκι και όχι μόνο με το αλουμινένιο φύλλο.

Ενώ η κατάψυξη του γιαουρτιού αλλοιώνει την υφή του, καθιστώντας το λιγότερο ελκυστικό για άμεση κατανάλωση, παραμένει ένα ευέλικτο συστατικό ιδανικό για πολλές συνταγές. Ενσωματώστε το κατεψυγμένο γιαούρτι σε μια τούρτα, ανακατέψτε το με μερικά φρέσκα φρούτα για μια απολαυστική και θρεπτική λιχουδιά χωρίς ενοχές. Το κατεψυγμένο γιαούρτι μπορεί να διατηρηθεί έως και ένα μήνα, προσφέροντάς σας αρκετό χρόνο για να πειραματιστείτε με διάφορες συνταγές.

Πηγή: enikos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χημεία
Επιστολή προς το ΙΕΠ: Η χημική ονοματολογία στα νέα σχολικά βιβλία
«Η ΕΛΕΤΟ συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες των ειδικών του πεδίου και συντάσσεται με τις απόψεις που διατυπώνονται τόσο στην επιστολή των χημικών...
Επιστολή προς το ΙΕΠ: Η χημική ονοματολογία στα νέα σχολικά βιβλία
thriskeutikaistoria.jpg
Θεολόγοι: Λογική, λειτουργική και νόμιμη η απόφαση για εναλλακτικό μάθημα Ηθικής
«Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ορίσει για τους αιτούμενους απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, ένα μάθημα Ηθικής, προβάλλει λογική,...
Θεολόγοι: Λογική, λειτουργική και νόμιμη η απόφαση για εναλλακτικό μάθημα Ηθικής