παιδί
Η υπάλληλος του καταστήματος την κατήγγειλε

Ένα βίαιο περιστατικό διαδραματίστηκε μέσα σε παντοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς μια 50χρονη γυναίκα χτύπησε την 5χρονη εγγονή της.

Συγκεκριμένα, το μικρό παιδί δέχτηκε ένα δυνατό τράβηγμα στα μαλλιά της, χτύπημα στο κεφάλι από το χέρι της κατηγορούμενης. Όλα αυτά διαδραματίστηκαν μπροστά στα έκπληκτα ματιά μιας εργαζόμενης η οποία δεν έμεινε άπραγη και ενημέρωσε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το μαγαζί.

Οι αστυνομικοί, αξιολογώντας ως σοβαρή την καταγγελία, χρειάστηκαν μόλις μερικά λεπτά για να εντοπίσουν τη γυναίκα με το ανήλικο παιδί και να προχωρήσουν στη σύλληψή της και μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 18 Ιουλίου. Όπως κατέθεσε η υπάλληλος του παντοπωλείου είδε την κατηγορούμενη να μπαίνει στο μαγαζί μαζί με έναν άντρα και το 5χρονο κοριτσάκι, ενώ μετά από λίγα λεπτά άκουσε το παιδί να κλαίει και τη γυναίκα το βρίζει και να το απειλεί ότι θα το στείλει στον αγύριστο.

«Το χτύπησε δυνατά με την παλάμη της στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Μετά πήρε το παιδί και τον κύριο και ξεκίνησαν να περπατούν στην κεντρική οδό. Λίγα μέτρα πιο κάτω γύρισε ξανά με τη βία το παιδί, το τράβηξε από τα μαλλιά και το ξανά χτύπησε στο κεφάλι. Πέρασαν μπροστά από το μαγαζί και άκουσα την κατηγορούμενη να λέει, απευθυνόμενη στο κοριτσάκι, "θα σε στείλω στη μάνα σου" και τότε ήταν που "ηλεκτρίστηκα"» περιέγραψε η γυναίκα.

Σοκαρισμένη από το περιστατικό και αντιλαμβανόμενη ότι η 50χρονη δεν είναι η μητέρα του κοριτσιού, η εργαζόμενη έσπευσε να ενημερώσει τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο και εκείνη με τη σειρά τους πέρασαν χειροπέδες στη γιαγιά του παιδιού.

«Το παιδί έκλαιγε συνέχεια αφού η γυναίκα το χτυπούσε, ήταν τρομερό αυτό που έγινε» σημείωσε η εργαζόμενη στη κατάθεσή της στο δικαστήριο, τονίζοντας ότι το συμβάν έχει καταγραφεί και από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης.

Τι υποστηρίζει η μητέρα

Η μητέρα του κοριτσιού, η οποία δεν ήταν παρούσα στο συμβάν, κατέθεσε στο δικαστήριο πως σε καμία περίπτωση δε πιστεύει ότι η μητέρα της χτύπησε την κόρη της καθώς την αγαπάει. «Δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι στο παιδί, θα μου το έλεγε η κόρη μου η οποία είναι πιο έξυπνη από εμένα. Η εργαζόμενη έτρεξε στην αστυνομία γιατί την είδε να κλαίει» είπε.

Στο μεταξύ, ο σύντροφός της κατηγορούμενης, ανέφερε στο δικαστήριο πως πράγματι η γυναίκα τράβηξε από τα μαλλιά το παιδί αλλά αρνήθηκε ότι την είδε να το χτυπάει με το χέρι της.

Στην απολογία της η 50χρονη υποστήριξε ότι δε θα έκανε ποτέ κακό στο παιδί καθώς το αγαπάει ενώ έδωσε τη δική της εκδοχή για το περιστατικό λέγοντας ότι μπήκε στο κατάστημα για να αγοράσει δύο μπουκαλάκια νερό προκειμένου να καθαρίσει το πρόσωπο του παιδιού καθώς είχε λερωθεί και ότι το κορίτσι άρχισε να κλαίει. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι την έπιασε πίσω από το κεφάλι για να φύγουν και ότι δε τη χτύπησε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 31/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panpatrwn.jpg
Παν.Πατρών: Εως 1/8 οι αιτήσεις στα μοριοδοτούμενα προγράμματα Εκπαιδευτικων
29 Ιουλίου 2024 ξεκινούν τα κορυφαία στην Ελλάδα μοριοδοτούμενα προγραμματα για εκπαιδευτικούς από το Πανεπιστήμιο Πατρών
Παν.Πατρών: Εως 1/8 οι αιτήσεις στα μοριοδοτούμενα προγράμματα Εκπαιδευτικων