Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Unsplash
Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε

Τα κουνούπια, είναι γνωστά για το ενοχλητικό βουητό τους, που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με τη βιολογία τους και την έλξη τους προς τους ανθρώπους.

Γιατί τα κουνούπια βουίζουν δίπλα στα αυτιά;

Ο κύριος λόγος για τον οποίο τα κουνούπια βρίσκονται κοντά στα κεφάλια μας, είναι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που εκπνέουμε. Όταν εκπνέουμε, απελευθερώνουμε CO2, το οποίο τα κουνούπια μπορούν να ανιχνεύσουν από μεγάλες αποστάσεις – έως και 50 μέτρα μακριά.

Αυτή η χημική ένδειξη, τα οδηγεί πάνω μας, ειδικά σε περιοχές του σώματος όπως γύρω από το στόμα και τη μύτη, όπου η συγκέντρωση είναι υψηλότερη. Δεδομένου ότι τα αυτιά βρίσκονται κοντά σε αυτές τις περιοχές, συχνά ακούμε τα κουνούπια να βουίζουν γύρω από το κεφάλι μας.

Επιπλέον, τα έλκονται από τη θερμότητα του σώματος και τον ιδρώτα, τα οποία είναι αυξημένα το καλοκαίρι. Ο συνδυασμός του CO2, της θερμότητας και της μυρωδιάς του ιδρώτα, δημιουργεί ένα ελκυστικό περιβάλλον για αυτά τα έντομα, καθιστώντας τον άνθρωπο πρωταρχικό στόχο για τη διατροφή τους.

Ο ήχος που κάνουν τα κουνούπια, παράγεται από τη γρήγορη κίνηση των φτερών τους, τα οποία μπορούν να χτυπήσουν έως και 1.000 φορές το δευτερόλεπτο.

Αυτό το βουητό είναι χρήσιμο για πολλούς λόγους, όπως η επικοινωνία μεταξύ των κουνουπιών και η προσέλκυση συντρόφων. Τα θηλυκά κουνούπια, τα οποία είναι αυτά που τσιμπούν τους ανθρώπους, παράγουν ένα πιο υψηλό ήχο σε σύγκριση με τα αρσενικά. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι και τα δύο είναι εξίσου ενοχλητικά.

7 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια

  • Εξαλείψτε τους χώρους αναπαραγωγής
  • Αξιοποιήστε τα ψάρια
  • Βάλτε παγίδες κουνουπιών
  • Δημιουργήστε ένα ρεύμα αέρα
  • Απωθήστε φυσικά τα κουνούπια
  • Χρησιμοποιείστε καπνό
  • Κάψτε έλαιο σιτρονέλας

1. Εξαλείψτε τους χώρους αναπαραγωγής

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε τα κουνούπια, είναι να εξαλείψετε τους χώρους αναπαραγωγής τους. Τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους σε στάσιμα νερά, επομένως είναι σημαντικό να ελέγξετε το σπίτι και τον κήπο για πιθανές πηγές στάσιμου νερού.

 

Αυτό περιλαμβάνει τα πιατάκια κάτω από γλάστρες, λακκούβες και κάθε δοχείο που μπορεί να συλλέξει νερό.

2. Αξιοποιήστε τα ψάρια

Ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τον πληθυσμό των κουνουπιών γύρω από το σπίτι είναι να χρησιμοποιήσετε ψάρια. Ψάρια όπως η γαμβούσια (το ψάρι των κουνουπιών), τρέφονται με τις προνύμφες των κουνουπιών. Έτσι, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον αριθμό των κουνουπιών σε εξωτερικό χώρο.

3. Βάλτε παγίδες κουνουπιών

Οι παγίδες κουνουπιών χωρίς χημικά, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών στο σπίτι. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν δελεάζοντας τα κουνούπια και παγιδεύοντάς τα, μειώνοντας έτσι τον αριθμό τους.

4. Δημιουργήστε ένα ρεύμα αέρα

Τα κουνούπια, αντιπαθούν τα δυνατά ρεύματα αέρα. Για να τα αποτρέψετε, εγκαταστήστε εξωτερικούς ανεμιστήρες στο σπίτι σας.

5. Απωθήστε φυσικά τα κουνούπια

Ορισμένα φυτά, όπως ο βασιλικός, το λεμόνι, η μέντα, η λεβάντα, το δεντρολίβανο και ο ευκάλυπτος, είναι γνωστά για τις φυσικές αντικουνουπικές ιδιότητες που έχουν.

6. Χρησιμοποιείστε καπνό

Εάν θέλετε να κάτσετε στο μπαλκόνι ή τον κήπο, εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητες του καπνού. Τα κουνούπια αποστρέφονται τον καπνό. Έτσι μερικά κεριά, μπορούν να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον έλεγχο των κουνουπιών.

7. Κάψτε έλαιο σιτρονέλας

Τα κεριά σιτρονέλας, προσφέρουν ένα ωραίο άρωμα και είναι αποδεδειγμένο ότι απωθούν τα κουνούπια. Εναλλακτικά μπορείτε να κάψετε sticks σανταλόξυλου, τα οποία επίσης έχουν ένα όμορφο άρωμα.

Πηγή: oloygeia

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 31/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτο
ΔΟΕ: Τι μέλλει γενέσθαι μετά την απόφαση για ακύρωση των ανακλήσεων μονιμοποίησης νεοδιόριστων
Τι αναφέρει η ΔΟΕ για τα επόμενα βήματα μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για ακύρωση των πράξεων ανάκλησης της μονιμοποίησης...
ΔΟΕ: Τι μέλλει γενέσθαι μετά την απόφαση για ακύρωση των ανακλήσεων μονιμοποίησης νεοδιόριστων