Φωτιά στην Εύβοια
© Intime p.a.
Επικρατεί αγωνία καθώς αναμένονται ισχυροί άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο της Εύβοιας, μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πλέον, η φωτιά έχει περιοριστεί σε διάσπαρτες εστίες και καίει στην περιοχή Πισσώνα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, στην πλαγιά του βουνού αλλά και περιμετρικά. 

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως βορειοανατολικά, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της γεωμορφολογίας του εδάφους. 

Όλο το βράδυ 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος έδιναν πραγματική μάχη και κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τη φωτιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς μετέχουν και Μολδαβοί πυροσβέστες που έφτασαν στην περιοχή.

Πρόκειται για τους πυροσβέστες που είχαν βρεθεί ξανά στην Εύβοια στη φονική πυρκαγιά το 2021.

Τώρα η Πυροσβεστική εκτιμά ότι με τη βοήθεια των εναέριων μέσων θα καταφέρει να θέσει τη φωτιά άμεσα υπό πλήρη έλεγχο.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα, ελπίζοντας ότι θα προλάβουν τους πρωινούς ανέμους που σύμφωνα με την πρόγνωση θα φτάσουν περίπου τα 4 μποφόρ

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 17:22 και καλούσε τους κατοίκους των περιοχών Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμά να απομακρυνθούν προς Χαλκίδα.

 

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 45 νέες πυρκαγιές

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 45 νέες πυρκαγιές (46 με τη φωτιά στο Ρέθυμνο τα μεσάνυχτα) και οι 37 από αυτές αντιμετωπίστηκαν σε πρώτο χρόνο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Η δυσκολότερη, από αυτές, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ήταν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ευβοία, «λόγω της γεωμορφολογίας του εδάφους και των ισχυρών ανέμων».

Όπως είπε, «οι ριπές των ανέμων έφταναν τα 7 μποφόρ, ενώ τα πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας δημιουργούσαν διαρκώς κηλιδώσεις και νέες εστίες νοτιότερα της πυρκαγιάς». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 31/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μάθημα θρησκευτικών θρησκευτικά
Θεολόγοι κατά «Ηθικής»: Αντιδρούν στην εισαγωγή της ως εναλλακτικού μαθήματος για όσους απαλλάσσονται από τα Θρησκευτικά
Οι θεολόγοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους  για τον τρόπο της διαχείρισης αυτού του τόσο ευαίσθητου θέματος, με προώθηση λύσεων χωρίς διάλογο, χωρίς...
Θεολόγοι κατά «Ηθικής»: Αντιδρούν στην εισαγωγή της ως εναλλακτικού μαθήματος για όσους απαλλάσσονται από τα Θρησκευτικά
ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο: Πως μπορούμε να καταλάβουμε εάν είναι νοθευμένο
Αύξηση των περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους έχουν διαπιστώσει και στην Ελλάδα οι επιστήμονες που ασχολούνται με την πιστοποίηση των ελαίων
Ελαιόλαδο: Πως μπορούμε να καταλάβουμε εάν είναι νοθευμένο