Παιδική πορνογραφία
Στα ψηφιακά μέσα του 58χρονου εντοπίστηκε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Ακόμη μία υπόθεση παιδικής πορνογραφίας έρχεται στη δημοσιότητα, με έναν 58χρονος να παίρνει τον δρόμο για την φυλακή, καθώς εντοπίστηκε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 58χρονου αλλοδαπού καθώς και δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος 20χρονου και 71χρονου, οι οποίοι κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες σχετικά με παράνομη δραστηριότητα χρηστών του διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα ο ένας από τους κατηγορούμενους ήρθε σε επαφή με έναν ανήλικο και του απέστειλε φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ οι άλλοι δύο κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ενώ από την επακόλουθη ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα και κατόπιν επικοινωνίας με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής των ανωτέρω εμπλεκομένων ατόμων.

Ακολούθησαν έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των κατηγορούμενων σε Λέρο και Κρήτη, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα και 2 usb sticks.

Μάλιστα, από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεμένα πειστήρια από την οικία του 58χρονου, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο ο 58χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, απ’ όπου παραπέμφθηκε σε ανάκριση και ακολούθως προφυλακίστηκε. Ο 58χρονος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, ενώ προέκυψε ότι είναι και το άτομο που ήρθε σε επικοινωνία με τον αλλοδαπό ανήλικο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα