Monimoi dikastiria
H 30χρονη γυναίκα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της, την πεθερά της και την κουνιάδα της, με αφορμή οικονομικές διαφορές που είχε το ζευγάρι, που ζει στον Αλμυρό

Για την Δευτέρα 19/08/2024 και ώρα 13:00, το αυτόφωρο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου κατηγορούνται ο σύζυγος, πεθερά και κουνιάδα ότι ξυλοκόπησαν την 30χρονη κοπέλα στη Μαγνησία.

Οι τρεις αλλοδαποί που κατηγορούνται για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή παράνομη βία, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η δίκη πήρε δεύτερη αναβολή για διερεύνηση της ποινικής διαμεσολάβησης.

Η νεαρή μητέρα δεν μπόρεσε να καταθέσει στο δικαστήριο καθώς δεν γνώριζε την ελληνική γλώσσα και χρειαζόταν περαιτέρω εξηγήσεις για τον όρο «ποινική διαμεσολάβηση». Εμφανίστηκε στα «χαμένα» στο δικαστήριο καθώς η Γεωργιανή φίλη της δεν στάθηκε ικανή να μεταφράσει τους νομικούς όρους στην 30χρονη παθούσα. Το μόνο που δήλωσε είναι ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα της μαζί με τα παιδιά της.

Το δικαστήριο ζήτησε διορισμό διερμηνέα Ρωσικής ή Γεωργιανής γλώσσας και συνεχίζει τους περιοριστικούς όρους, να μην πλησιάσουν οι τρεις κατηγορούμενοι την παθούσα σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων μέχρι την επόμενη εκδίκαση.

Η έδρα συμβούλεψε την παθούσα να ζητήσει νομικές συμβουλές από δικηγόρο εξηγώντας της και την δυνατότητα της παροχής κρατικού συνηγόρου μέσω αίτησης στο δικαστήριο. Της επισήμανε επίσης ότι μπορεί να φιλοξενηθεί μαζί με τα ανήλικα παιδιά της 3,5 και 6,5 ετών από δημόσια δομή σαν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Το χρονικό

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η 30χρονη γυναίκα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της, την πεθερά της και την κουνιάδα της, με αφορμή οικονομικές διαφορές που είχε το ζευγάρι, που ζει στον Αλμυρό. Μετά τον καυγά και τον ξυλοδαρμό η γυναίκα κατάφερε να φύγει από το σπίτι μαζί με τα παιδιά της και να πάει στην Αστυνομία και να καταγγείλει ότι της συνέβη

Ο καυγάς του ζευγαριού ξεκίνησε ότι ο σύζυγος επέστρεψε στο σπίτι και ζήτησε από την γυναίκα του να του δώσει τα 2.000€ που είχε αποταμιεύσει από τα επιδόματα των δυο παιδιών 3,5 και 6,5 ετών αντίστοιχα, η γυναίκα του. Αρχικά η 30χρονη αρνήθηκε να τα δώσει στη συνέχεια ωστόσο τα έδωσε και αμέσως μετά άρχισε να την χτυπά. Όταν η γυναίκα άρχισε να φωνάζει “βοήθεια” μπήκε στο δωμάτιο η πεθερά της, η οποία ζει μαζί τους την απείλησε ότι αν δεν σταματήσει να φωνάζει θα την σκοτώσει και άρχισε να την χαστουκίζει. Στον ξυλοδαρμό προστέθηκε και η κουνιάδα- βρίσκονταν στον Αλμυρό για διακοπές- που με την σειρά της συμμετείχε στον ξυλοδαρμό της 30χρονης

Η γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας μαζί με τα παιδιά της φιλοξενούνται σε φιλικό σπίτι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio thessalias
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Integrated master θα χορηγεί το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής
Τι αλλάζει στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Integrated master θα χορηγεί το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής
φωτια
Φωτιά Αττικής: Αλληλεγγύη με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
Χρειάζονται: Νερά, Γάζες, φυσιολογικούς ορούς, κολλύρια για τα μάτια, Μπεταντίν, Πούλβο, αλοιφές εγκαυμάτων
Φωτιά Αττικής: Αλληλεγγύη με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
nosileytiki
ΕΚΠΑ: Τροποποίηση των γνωστικών αντικειμένων των Τομέων του Τμήματος Νοσηλευτικής
Τροποποίηση των γνωστικών αντικειμένων των Τομέων του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: Τροποποίηση των γνωστικών αντικειμένων των Τομέων του Τμήματος Νοσηλευτικής
fotia
Τραγωδίες: Η Νάντια άδικα κάηκε ζωντανή και εγώ έχασα σπίτι και δουλειά στις φλόγες – «Δεν έχω τίποτα πια, καταστράφηκαν όλα»
«Καταστράφηκαν οι κόποι μιας ζωής. Κάτι λίγα λεφτά που είχα μέσα στο σπίτι κάηκαν και αυτά. Στο αυτοκίνητο θα κατοικώ τώρα. Αν έριχναν λίγο νερό στο...
Τραγωδίες: Η Νάντια άδικα κάηκε ζωντανή και εγώ έχασα σπίτι και δουλειά στις φλόγες – «Δεν έχω τίποτα πια, καταστράφηκαν όλα»