nosokomeio
Γυναικολόγος κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικό με ασθενή που είχε υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καθώς ήταν η… πλησιέστερη ειδικότητα στο νοσοκομείο

Ακόμη ένα απαράδεκτο περιστατικό το οποίο καταδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έζησε η Κως.

Άνδρας που διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού της Κω - όπου προ ημερών ο υπουργός υγείας Άδωνις  Γεωργιάδης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του απέναντι στους γιατρούς που του παρέθεσαν τις δυσθεώρητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινώς- έχοντας υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από γυναικολόγο.

georgiadis

Δεν υπήρχε καρδιολόγος, δεν ήταν δυνατόν να γίνουν περισσότερα για αυτόν τον ασθενή, ο οποίος αποτελούσε κρισιμότατο περιστατικό, με τη ζωή του να κινδυνεύει πάρα πολύ σοβαρά. Τίποτε άλλο δεν μπορούσε να γίνει στο νοσοκομείο της Κω για την περίπτωσή του, καθώς δεν υπήρχε κατάλληλη ειδικότητα για να τον περιθάλψει.

Έτσι, ο βαριά νοσών άνδρας μεταφέρθηκε αναγκαστικά στην Κρήτη, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να σωθεί η ζωή του.

Σε συνάντηση, που είχε προ ημερών ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους γιατρούς στην Κω, ο υπουργός Υγείας είχε απαντήσει με αλαζονικό ύφος όταν γιατρός του νοσοκομείου του περιέγραφε τις ελλείψεις και τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν για γιατρούς και ιατρικό προσωπικό, οι οποίες έχουν άμεση αντανάκλαση στους ασθενείς που προστρέχουν -όσοι αντέχουν οικονομικά- σε εξωτερικούς γιατρούς.

«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο έχετε κατακερματίσει. Δεν υπάρχει ένας εδώ μέσα που να μην πιστεύει ότι φεύγοντας από εδώ μέσα σήμερα, ότι αυτά τα προβλήματα που σας θέσαμε, τα οποία έχετε δημιουργήσει, θα λυθούν. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά την κατάσταση, ούτε να μας απαντήσετε δεν μπαίνετε πολλές φορές στον κόπο από το υπουργείο», είχε τονίζει η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Γαρυφαλλιά Καρανάσιου, ούσα αγανακτισμένη από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Δουλεύουμε με παράνομα προγράμματα με τέσσερις μήνες προσωπικό. Έχουμε βάλει πλάτη στα πέντε χρόνια και δεν αντέχει το προσωπικό άλλο, δεν έχετε βάλει μόνιμο προσωπικό. Σκορπάτε χρήματα στις διακομιδές. Η μία διακομιδή κοστίζει από 3 χιλιάδες έως 36 χιλιάδες. Πόσους γιατρούς και προσωπικό θα φέρνατε με αυτά τα χρήματα; Πεθαίνει κόσμος γιατί έρχονται ασθενείς με καρότσες αυτοκινήτων γιατί δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Εκεί φαίνεται η πολιτική και τα κενά σας. Όταν ο κόσμος δεν έχει γιατρό. Έρχεται ο κόσμος να βρει καρδιολόγο και του λέμε, δεν έχει πήγαινε να βρεις έξω. Όταν έρχεται να βρει γιατρό και προσωπικό του λέμε πήγαινε έξω, γιατί εδώ δεν έχει. Κανένας γιατρός δεν αντέχει να ζήσει σε αυτές τις συνθήκες και κανένας υγειονομικός. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατάσταση. Δεν μας σπούδασε κανένα κράτος μας σπούδασαν οι γονείς μας με το αίμα και τον ιδρώτα τους», είχε η προσθέσει η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

georgiadis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όμως, όχι μόνο δεν απάντησε επί της ουσίας, παρά της είπε σε ιδιαιτέρως έντονο ύφος: «Ξέρω να φωνάζω και εγώ και καλύτερα από σένα! Με ψηφίζουν 18 χρόνια!».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

leipsoi
Οι Λειψοί στην κορυφή των ελληνικών προορισμών για διακοπές
«Oι Λειψοί προσφέρονται για όσους προτιμούν μέρη χωρίς κοσμοσυρροή και με εύρος επιλογών για χαλάρωση, τοπική κουζίνα και εκδρομές»
Οι Λειψοί στην κορυφή των ελληνικών προορισμών για διακοπές
xalkiiki pisina
Χαλκιδική: Η Αγγελική κείτονταν νεκρή για 3 ώρες τον πάτο της πισίνας
Δεν μπορεί να πιστέψει ανθρώπου νους τα όσα συνέβησαν στην μοιραία κατασκήνωση της Χαλκιδικής, όπου η 8χρονη Αγγελική πνίγηκε στην πισίνα της.
Χαλκιδική: Η Αγγελική κείτονταν νεκρή για 3 ώρες τον πάτο της πισίνας